48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

23. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Sparty 1:5

27. 11. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno nedokázalo navázat na předchozí dvě vítězství a Spartě podlehlo 1:5. Rytíři brzy inkasovali, odpověděli ale zásluhou krásné branky Tomáše Plekance. Pak už se však radovali jen domácí. Sparta přidala ve druhé části dvě branky, další dvě zapsala i ve třetí třetině a pojistila si své vítězství. Kladeňáci poprvé po reprezentační přestávce nebodovali.
2022/2023, Tipsport extraliga, 23. kolo,  neděle 27.11.2022, O2 Arena, Praha
Sparta
Kladno
5:1
1:1, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: 2. E. Thorell (Horák), 25. Horák (E. Thorell, Jandus), 35. G. Thorell (Forman, Jandus), 52. Sobotka (Forman, Kempný), 55. Forman (Horák) – 9. Plekanec (Procházka). Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Nejlepší hráči utkání: Roman Horák – Tomáš Plekanec.

Rozhodčí: Hribik, Horák – Špůr, Ondráček
vyloučení4:2
využití1:0
oslabení1:0
diváci12113
Sparta: Kořenář – Kempný, Polášek, Krejčík, Moravčík, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, Vitouch, Simon – Konečný, G. Thorell, Safin.
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Procházka, Plekanec, Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Pytlík, Zikmund, Melka – Bláha, Filip, Michnáč – Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Vstup do zápasu se Rytířům vůbec nepovedl. Uběhla jen minuta a sedm sekund a domácí už šli do vedení. Sparťané předvedli dobrý přechod do pásma, vyměnili si puk a Erik Thorell zakončoval do odkryté klece. Landon Bow už se přesouval marně – 1:0. Vzápětí měl dobrou možnost ještě Forman, jenže tentokrát kladenský brankář obstál. Do svých rukou to tak vzal kladenský kapitán. Tomáš Plekanec dostal kotouč do úniku, upadl, ale i v pozici na kolenou poslal kotouč nad rameno Josefa Kořenáře – 1:1. Oba týmy si pak mohly pomoci přesilovkou, ale úspěšné nebyly.

Do druhé části vletěli domácí s pořádným odhodláním a od prvního vhazování měli tlak. Po čtyřech a půl minutách hry pak byli odměnění. Erik Thorell nahodil puk od modré a Roman Horák před brankovištěm šikovně tečoval – 2:1. Hned nato mohl srovnat Zikmund, ranou z pravé strany však Kořenáře nepropálil. Na rozdíl dvou branek mohl po chvíli bekhendem Simon, jenže Bow vytáhl fantastický zákrok a udržel Rytíře na dostřel. Po chybě domácí obrany tak zahrozil Filip, před odkrytou klecí ale trestuhodně trefil jen nataženou hůl sparťanského brankáře. A Pražané dokázali v přesilovce zvýšit své vedení. Forman tvrdě vypálil, Bow kotouč neudržel a Gustaf Thorell pohotově dorážel – 3:1.

Ve třetím dějství ale bylo stále o co hrát. Plekanec vysunul hned na začátku do dobré šance Slováčka, toho ale Kořenář vychytal. Jinak měli nápor spíš domácí. Kladno zvládalo hrát v pásmu, do střeleckých pozic se ovšem nedostávalo. To Sparta byla dál produktivní. Vladimír Sobotka dostal od Formana kotouč na levý kruh a zamířil přesně do protějšího růžku – 4:1. Rytíři si vzápětí mohli vypomoci početní výhodou, při ní ale opět inkasovali. Horák vyslal v přečíslení střílenou přihrávku a Miroslav Forman tečoval kotouč do sítě – 5:1.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Jaroslav Keimar / Ilustrační foto: Roman Mareš | 27. 11. 2022

Procházku po souboji s mateřskou Spartou mrzely neproměněné šance i vyloučení

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU