48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
BAR1,  středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
17:00
BAR2,  čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
A tým - zápasy

Rytíři poprvé v sezoně bez bodu. Jeden gól na mistra nestačil

29. 9. 2022 od Jaroslav Keimar / Foto: Roman Mareš
Pětizápasová bodová šňůra skončila na domácím ledě prohrou s mistrem. Proti Třinci šli Rytíři do vedení Klepišovou brankou ve vlastním oslabení, hosté ale dokázali ve druhé třetině srovnat krok a ve třetí překlopili zápas na svou stranu.
2022/2023, Tipsport extraliga, 6. kolo,  čtvrtek 29.9.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Třinec
1:2
1:0, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 17. Klepiš (Filip) – 34. Voženílek (Růžička, Marcinko), 50. Chmielewski (Voženílek, Roman).

Rozhodčí: Micka, Šindel – Lhotský, Svoboda.
vyloučení2:2
využití0:1
oslabení1:0
diváci3532
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Kehar, Cibulskis, Veber – Procházka, Plekanec, Kubík, - Brodecki, Klepiš, Melka – Zikmund, Filip, Beran – Bláha, Indrák, Babka.
Třinec: Mazanec – Jeřábek, Doudera, Adámek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček, Havránek – Růžička, Marcinko, Voženílek – Hrehorčák, Roman M., Nestrašil – Svačina, Hudáček L., Daňo – Doktor J., Dravecký, Chmielewski.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladenští trenéři museli při absenci Michnáče sáhnout k drobným změnám v sestavě. V obraně od začátku utkání nastoupil Kehar, Babka se posunul do čtvrtého útoku a Michnáčovo místo ve druhé formaci zaujal Melka. Do první zajímavější příležitosti zápasu se protlačil Indrák, který vybruslil z rohu do předbrankového prostoru, ale bránící Jeřábek jeho pokus srazil mimo. Krátce poté si Procházka položil Svačinu a zkoušel na druhém křídle najít Kubíka, puk mu ale poslal příliš na paty. Pak se Svačina, už v hokejovější pozici, dostal k zakončení z prostoru mezi kruhy, mezi tři tyče ale svůj pokus nestlačil. Při vyloučení hostujícího Zahradníčka sehráli kombinaci podle osvědčeného vzorce Plekanec s Kubíkem, druhý jmenovaný ale nastřelil jen boční konstrukci Mazancovy brány! Pak si přesilovku zahráli také Oceláři a v ní nebezpečně pálil z křídla Růžička, Bow se ale skvěle přesunul a jeho pokus zlikvidoval. Hned po vhazování v obranné třetině vypíchl Filip na modré čáře puk Douderovi a v přečíslení dvou na jednoho z efektní otočky předložil najetému Klepišovi, jenž střelou nad Mazancovo rameno ve vlastním oslabení vystřelil Rytířům vedení – 1:0!

Hned po úvodním vhazování prostředního dějství vyrazil dopředu Kubík, který posunul na rozjetého Plekance. Ten ale svou bekhendovou kličku ke zdárnému konci nedotáhl. Povedené střídání zapsala také čtvrtá kladenská formace. Z jejího aktivního napadání plynuly šance Bláhy a později také Babky, brankou ale neskončily. Kladno mělo po většinu třetiny více ze hry, branku ale z ojedinělé příležitosti vstřelili hosté. Růžička od mantinelu předložil na osu hřiště Voženílkovi, který pěknou kličkou položil Bowa a v 34. minutě srovnal – 1:1. Vstřelená branka hosty probudila. Do sirény toho už ale více nestihli.

Na začátku třetí části si Rytíři zahráli přesilovku, teprve druhou v zápase. Soupeře sice dokázaly zmáčknout obě speciální formace, jenže ani Kubíkův, ani pozdější Indrákův pokus vedení nepřinesly. Do velké příležitosti se už při rovnovážném počtu hráčů po Kubíkově nabídce dral Filip, ale přes bránícího Adámka se nedokázal natlačit do lepšího zakončení a jeho bekhendový pokus Mazance neohrozil. Následně se nedovoleného zákroku dopustil Klepiš a jeho vyloučení Třinec potrestal. Voženílek nahrnul puk do brankoviště ležícího Bowa, kam přispěchal s dorážkou Chmielewski a Oceláři se ujali vedení – 1:2. Rytíři záhy dostali šanci srovnat, když na lavici hanby podruhé v zápase usedl Zahradníček. Ze skrumáže na hraně brankoviště vyšťoural puk Plekanec, který z těšné blízkosti Mazance překonal, puk ale zastavila tyč! O chvíli později to cinkalo zase, tentokrát po střele Brodeckého. Jakmile se Třinec vrátil do plného počtu, zahrožil Růžička, kterého šikovně vyslal dopředu Daňo. Zkušený kanonýr ale upřednostnil razanci před přesností a jeho dělovka jen zaduněla o plexisklo za bránou. Do podobných míst pak pálil sám Daňo a po něm Hudáček. Kladno se ve zbývajícím čase snažilo tlačit dopředu, ale jeho snahu brzdily nepřesné přihrávky. Ani závěrečný risk bez brankáře ke kýženému tlaku nevedl, a tak Rytíři poprvé v sezoně vyšli bodově naprázdno.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Myslím, že první třetina byla vyrovnaná. Nám se podařilo ujet v oslabení, dostali jsme se do vedení. To nás nakoplo do druhé třetiny, kde se zápas lámal. Vypracovali jsme si dost šancí, ale nevyužili jsme je. Ve třetí třetině Třinec využil přesilovku, my nastřelili tyčku, a proto jsme bez bodu.

Třinec: Vladimír Országh: Byl to těžký zápas, opravdu jsme rádi za body. Kladno ukázalo, proč je tam, kde je. Hlavně v první polovině zápasu jsme nebyli lepším týmem, prohrávali jsme osobní souboje, propadali jsme. Ve hře jsme byli hlavně díky brankáři. Když jsme dali gól, trochu jsme ožili, hra se vyrovnala, šance byly na obou stranách. My jsme byli v tomto zápase šťastnější. Samozřejmě nás to těší, našli jsme cestu, jak vyhrát, i když polovina zápasu od nás nebyla povedená. Jsou to pro nás důležité body.

FOTOGALERIE

  • Jakub Klepiš
  • Jakub Klepiš
  • Jakub Babka
  • Matěj Beran
  • Jakub Babka
  • Matyáš Filip a Jakub Klepiš
  • Ondřej Bláha

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Jaroslav Keimar / Foto: Roman Mareš | 28. 9. 2022

Mistr se na Kladně představí už ve čtvrtek. Potvrdí Rytíři formu?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU