48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

49. kolo extraligy: Rytíři podlehli Spartě 3:4

24. 2. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno proti pražské Spartě dotahovalo marně a před vyprodaným ČEZ stadionem prohrálo 3:4. Hosté odskočili v první části do dvougólového vedení, rychle ovšem snížil Oskars Cibulskis. V prostředním dějství pak Pražané přidali další dva góly a Rytíři odpověděli jen zásluhou Jakea Dotchina. V závěrečné části ještě domácí snížili z hole Tomáše Plekance, závěrečný tlak ale k srovnání nevedl. Kladeňáci tak nezapsali ani bod a dál ztrácí na předposlední Motor jeden bodík.
2022/2023, Tipsport extraliga, 49. kolo,  pátek 24.2.2023, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Sparta
3:4
1:2, 1:2, 1:0

Branky a nahrávky: 18. Cibulskis (Klepiš), 37. Dotchin (Plekanec, Kubík), 55. Plekanec (Kubík, Jágr) – 11. Kaše (E. Thorell, Jandus), 18. E. Thorell (Tomášek, Kempný), 26. Polášek (Tomášek, E. Thorell), 36. Vauhkonen (G. Thorell). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Tomáš Plekanec – Erik Thorell.

Rozhodčí: Hradil, Kika – Frodl, Lhotský
vyloučení4:5
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku33:23
zblokované střely13:5
hity4:9
vhazování50:25
diváci5200
Kladno: Bow (27. Brízgala) – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Slováček, Veber – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Procházka – Zikmund, Filip, Melka – Bláha, Pytlík, Michnáč.
Sparta: Kořenář – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Krejčík, Moravčík, Polášek – Tomášek, Horák, E. Thorell – Řepík, Kaše, Forman – Kousal, Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V úvodu utkání byli nebezpečnější domácí, které mohl posunout do vedení kapitán Plekanec. Ten jel s Kubíkem do přečíslení, situaci vzal na sebe a prudkou ranou zasáhl rameno Josefa Kořenáře. Sparta v prvních minutách příliš nebezpečná nebyla, jenže v přesilové hře ukázala svoji kvalitu. Erik Thorell poslal přesný pas přes brankoviště a David Kaše zakončoval do odkrytého koutu klece – 0:1. Hra se pak vyrovnala, ale byli to opět hosté, kdo přidal v 18. minutě další branku. Erik Thorell nevymýšlel nic složitého a zprava zamířil k bližší tyči – 0:2. Jenže odpověď tentokrát byla blesková. Už po šestnácti sekundách vypálil od modré Oskars Cibulskis a kotouč skončil až v síti – 1:2. Zakrátko mohl definitivně smazat ztrátu Jágr, z velké šance mu však nebylo přáno. Plekanec poslal na legendární osmašedesátku parádní pas, ale Kořenář zjevně udržel puk před brankovou čarou. Rozhodčí se ještě poradili s videem a poté rozpažili.

Druhé dějství odstartovalo náporem hostů. První dvě velké šance ještě zlikvidovala kladenská obrana, pak ale Rytíři špatně střídali, Adam Polášek se dostal za beky, udržel Cibulskise na zádech a jednoruč poslal puk za Bowa – 1:3. Ten už vydržel v kleci jen do dalšího přerušení a pak přepustil své místo Adamu Brízgalovi. Už s ním v brance Kladno přestálo několik šancí, krátce po ubránění oslabení ale stejně inkasovalo. Olavi Vauhkonen tečoval střelu Gustafa Thorella a oslavil svoji první branku v dresu Sparty – 1:4. Tentokrát ovšem domácí znovu našli rychlou odpověď. Jake Dotchin si najel s pukem na vrchol levého kruhu a zakončil přesně – 2:4.

Kladno ve třetí části tlačilo, dlouho se ale prosadit nemohlo. Proti Kubíkově prudké střele v přesilovce se včas přesunul Kořenář a Klepiš vzápětí místo střely volil přihrávku, kterou Zikmund neusměrnil do sítě. Necelých šest minut před koncem se však Rytíři přece jen dočkali. Tomáš Plekanec si sjel na levý kruh a ranou na bližší tyč snížil – 3:4. Kladenský nápor se poté vystupňoval na maximum, Kořenář ale Spartu držel dobrými zákroky. Rytíři minutu a půl před koncem sáhli ke hře bez gólmana, jenže ani s bruslařem navíc se už neprosadili.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: První třetina byla 1:2, ve druhé byla Sparta lepší a měla víc dobrých střídání v útočné třetině. Ve třetí si to dlouho hlídala. Málem jsme našli cestu, jak vyrovnat, našli jsme ale pouze cestu, jak zdramatizovat zápas. Kluci hráli do poslední chvilky a bylo to blízko.

Sparta: Hans Wallson: Opravdu těžký zápas. Kladno hrálo celých šedesát minut opravdu dobře, takže jsem rád, že jsme zvítězili. Dobře nám zachytal gólman a tyhle body jsou pro nás opravdu důležité, protože nás definitivně posunuly do čtvrtfinále.

FOTOGALERIE

  • Jaromír Jágr
  • Martin Procházka
  • Ladislav Zikmund
  • Tomáš Plekanec a Jake Dotchin
  • Jaromír Pytlík
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Jakub Babka

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 23. 2. 2023

Zápas s odvěkým rivalem je tady! Rytíři přivítají na svém ledě pražskou Spartu

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU