48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

52. kolo extraligy: Rytíři zvítězili nad Karlovými Vary 5:4

5. 3. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno zakončilo základní část vítězně a Karlovy Vary doma porazilo 5:4. Skóre otevřel Jakub Babka a když soupeř vyrovnal, vrátil vedení Rytířům Miroslav Indrák. Hosté znovu dokázali srovnat krok, ale třetí kladenský gól přidal Matyáš Filip a poté ještě navýšili zkušení Jakub Klepiš a Tomáš Plekanec. Závěr ale rozhodně nebyl klidný. Energie dvěma góly stáhla ztrátu a do poslední sekundy sahala po srovnání. Neúspěšně.
2022/2023, Tipsport extraliga, 52. kolo,  neděle 5.3.2023, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Karlovy Vary
5:4
1:0, 2:2, 2:2

Branky a nahrávky: 15. Babka (Kubík, Plekanec), 27. Indrák (Klepiš, Brodecki), 35. Filip, 41. Klepiš (Brodecki, Indrák), 48. Plekanec (Kubík) – 24. Gríger (Hladonik, Rachůnek), 28. Koblasa (Havlín, Černoch), 49. Kofroň (Dlapa, Havlín), 59. Koblasa (Černoch, Beránek). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Nejlepší hráči utkání: Matyáš Filip – Tomáš Havlín.

Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Hnát
vyloučení5:3
využití0:2
oslabení1:0
střely na branku35:38
zblokované střely6:13
hity5:3
vhazování35:24
diváci1814
Kladno: Bow – Babka, Cibulskis, Sotnieks, Kehar, Veber, Slováček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Brodecki – Zikmund, Filip, Procházka – Michnáč, Pytlík, Beran.
Karlovy Vary: Lukeš – Mikyska, Huttula, Kočí, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rohan – Koblasa, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání, ve kterém Rytířům už o nic nešlo, nemělo zprvu příliš velké tempo, přesto Kladno začalo velkým tlakem. Z něj ale nic nevytěžilo a postupně se do hry dostali víc i hosté. Jenže Kružík v úniku nevyzrál na Landona Bowa a na druhé straně posléze neuspěl ani Zikmund, který nastřelil tyč. Brankář Štěpán Lukeš pak vychytal i volného Pytlíka, zakrátko už ale inkasoval. Jakub Babka dostal křížem puk na pravý kruh a vypálil přesně k bližší tyči – 1:0.

Druhá část už byla na branky bohatší a velký podíl na tom měly speciální týmy. Nejprve hosté v přesilovce srovnali, když po chytré přihrávce zakončoval do prázdné branky Dávid Gríger – 1:1. Kladno si vzalo vedení zpět díky střele Miroslava Indráka z mezikruží – 2:1. Jenže Energie využila i další početní výhodu a znovu srovnala krok. Petr Koblasa se prosadil dělovkou z vrcholu kruhu – 2:2. Další přesilovka už ale Západočechům nevyšla. Matyáš Filip naopak vyrazil vpřed, získal puk a trefil se mezi Lukešovy betony – 3:2.

Do třetího dějství pak Kladno vstoupilo velmi dobře a už v první minutě odskočilo o druhý gól. Brodecki z rohu kluziště přesně našel volného Jakuba Klepiše, který neměl problém trefit odkrytou klec – 4:2. Ještě před polovinou třetiny pak odvedla dobrou práci první formace a Tomáš Plekanec po Kubíkově nahrávce propálil hostujícího brankáře – 5:2. Hned nato však kladenské obraně ujel David Kofroň a bekhendovým blafákem snížil – 5:3. Další zdramatizování přišlo ještě necelou minutu a půl před koncem, když snížil na rozdíl jediné trefy Petr Koblasa – 5:4. Hosté pak zkusili hru bez gólmana, jenže srovnat už nedokázali.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Chtěli jsme poslední zápas základní části vyhrát. Hrálo se nahoru dolů, bylo hodně šancí a bylo to lehkovážnější než klasické zápasy. Bylo to tak z jasných důvodů. Jsme rádi, že jsme vyhráli.

Karlovy Vary: Vojtěch Šik: Nebereme žádný bod, utkání bylo nahoru dolů a padalo hodně gólů. Bereme si z toho pozitivní věci jako to, že jsme proměnili dvě přesilové hry, které nás celou sezonu trápí. Je super, že se nám teď povedlo dát dva góly a ubránit oslabení, když jsme ve třetí třetině byli několikrát vyloučení. Děkujeme divákům, že přijeli v hojném počtu. Už se soustředíme na utkání s Olomoucí v play off.

FOTOGALERIE

  • Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec
  • Ladislav Zikmund
  • Jaromír Jágr
  • Ladislav Zikmund
  • Tomáš Plekanec
  • Adam Brodecki
  • Adam Brodecki
  • Martin Procházka
  • Albert Michnáč

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU