pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři vybojovali v Boleslavi první tříbodové vítězství, dvěma góly rozhodl Radek Smoleňák

8. 10. 2023 od Redakce / Foto: Jan Pavlíček
Během nedělního odpoledne zavítali Kladeňáci do Mladé Boleslavi, kde zvítězili 4:3. Po lepším vstupu domácích do utkání se Rytíři zmohli na odpověď v podobě tří gólů, pod něž se podepsali Antonín Melka, Eduards Tralmaks a Radek Smoleňák. V průběhu druhé třetiny sice kladenská defenziva prožila několik horkých chvil, ale pouze s jedním inkasovaným gólem. Ve třetí třetině i přes vyrovnání Boleslavi rozhodl svým druhým gólem Smoleňák.
2023/2024, Tipsport extraliga, 9. kolo,  neděle 8.10.2023, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
Mladá Boleslav
Kladno
3:4
1:2, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 6. Aaltonen, 27. Pyrochta (Aaltonen), 51. Osburn (Lantoši, Roman) – 10. Melka (Procházka), 14. Tralmaks (Jarůšek, Ticháček), 24. Smoleňák (Dotchin, Klepiš), 58. Smoleňák (Dotchin, Klepiš). Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Juhamatti Aaltonen – Radek Smoleňák.

Rozhodčí: Veselý, Šindel – Svoboda, Klouček
vyloučení4:5
využití3:1
oslabení0:0
střely na branku28:33
zblokované střely19:14
hity5:3
vhazování35:38
diváci3588
Mladá Boleslav: Růžička – Osburn, Pyrochta, Bernad, Jánošík, Pláněk, Jeřábek, Čech – Šmerha, Järvinen, Aaltonen – Lantoši, Roman, Skalický – Suchý, Fořt, Malát – Stránský, Dvořáček, Söderlund.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Babka – Sideroff, Plekanec, Frolík – Jarůšek, Klepiš, Tralmaks – Bláha, Pytlík, Strnad – Procházka, Melka, Smoleňák.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Začátek utkání se vydařil lépe domácím Bruslařům. Vyústěním bylo vyloučení Tralmakse, během něhož se již po čtyřech vteřinách přesilové hry prosadil Fin ve službách Boleslavi Juhamatti Aaltonen – 1:0. Po dobré pasáži hostujících Kladeňáků se do přečíslení dva na jednoho dostali Procházka s Melkou. Střela Procházky ještě mířila do betonu brankáře Růžičky, s dorážkou Antonína Melky si ovšem domácí gólman poradit nedokázal – 1:1. Rytíři zůstávali nadále aktivnějším týmem, z čehož pramenila další branka v mladoboleslavské svatyni. Po přiklepnutí Jarůška se k volnému puku dostal Eduards Tralmaks a pohlednou kličkou překvapil na bližší tyči Růžičku – 1:2.

Do druhého dějství vstoupili povedeně hosté z Kladna. Hned na počátku dostali Rytíři možnost přesilové hry, která dopadla nejlépe, jak bylo možné. Po Dotchinově dobrém nahození od modré čáry si díky teči před brankou připsal první gól v sezoně Radek Smoleňák – 1:3. Vzápětí ovšem následovala početní výhoda i pro tým z města automobilů. Tvrdou ranou se dokázal prosadit Filip Pyrochta – 2:3. Mladoboleslavští poté přidali na obrátkách a zatlačili Rytíře v jejich pásmu. Kladenští přežili i díky fantomovi na brankovišti Adamu Brízgalovi, který zneškodnil i trestné střílení Aaltonena.

Třetí třetinu zahájili Rytíři s náskokem jedné branky. Tomu odpovídalo také úvodních pár minut, kdy domácí byli v útočné třetině agresivnější. Možnost početní výhody Mladé Boleslavi ovšem zůstala nevyužitá. Následující pasáž byla trochu chaotická díky mnoha vyloučením na obou stranách. Až na konci poslední přesilovky se prosadili domácí hokejisté. Po zpětné přihrávce se ze slotu vyšvihl Zach Osburn a srovnal skóre zápasu – 3:3. Už se zdálo, že se půjde opět do prodloužení, když dvě minuty před závěrečnou sirénou se podruhé v zápase prosadil tečí Radek Smoleňák. Dotchin si připsal u jeho gólu další asistenci – 3:4. Závěrečný tlak domácích bez brankáře si Kladno pohlídalo a získalo první tříbodové vítězství v sezoně výsledkem 3:4.

OHLASY TRENÉRŮ

Mladá Boleslav: Jiří Kalous: Když jsme se za stavu 1:3 vrátili do zápasu, tak jsem si říkal, že máme šanci bodovat. Bohužel jsme ale zápas opět ztratili v závěrečných minutách. Samozřejmě je vidět, že někteří hráči jsou z toho trochu nervózní nebo něco. Bude těžké se do toho vrátit, není jiná cesta než věřit tomu, co děláme. Musíme do hry dostat věci, které děláme na tréninku. Pak věřím, že se to ukáže i na výsledku. Herní pasáže tam nejsou špatné, ale výsledkově ztrácíme.

Kladno: Otakar Vejvoda: Prvních pět šest minut jsme byli pomalejší a Boleslav byla rychlejší, potom jsme hru ale vyrovnali. Dostali jsme se pak do vedení. Ve druhé třetině jsme několikrát ztratili při otáčení, Boleslav měla energii a dostala se do zápasu. Bylo tam hodně oslabení. Jsem rád, že jsme to uhráli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Martin Kolačkovský / Foto: Josef Poláček | 9. 10. 2023

Snažili jsme se to zjednodušit, říká o svých dvou přesilovkových brankách Radek Smoleňák

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU