pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Z Olomouce odjíždí Rytíři s bodem, podlehli v prodloužení

10. 12. 2023 od Jakub Liška / Foto: HC Olomouc
Také druhá prosincová neděle patřila hokeji. V posledním utkání před reprezentační přestávkou zamířili Rytíři na led olomoucké Mory. Úvodní třetina vyšla Kladeňákům jednoznačně dle představ. Dokázali totiž hned dvakrát skórovat. Olomouc zareagovala až ve druhé části, a to pouze jednou brankou. Závěrečná třetina přinesla srovnání výsledku a zápas zamířil do prodloužení. To trvalo pouze 24 sekund, protože se dokázal prosadit Bambula a bonusový druhý bod zůstal na Hané.
2023/2024, Tipsport extraliga, 27. kolo,  neděle 10.12.2023, Olomouc, Zimní stadion
Olomouc
Kladno
3:2p
0:2, 1:0, 1:0 – 1:0

Branky a nahrávky: 21. Sirota (Navrátil), 41. Nahodil (Navrátil), 61. Bambula (Knotek) 14. Sideroff (Kusý, Pytlík), 17. Smoleňák (Tralmaks, Klepiš). Vyloučení: 3:7Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Lukáš Nahodil Deven Sideroff.

Rozhodčí: Kika, Cabák – Axman, Blažek
vyloučení3:7
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku34:25
zblokované střely21:12
hity3:3
vhazování34:38
diváci4797
Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Řezníček, Sirota, Škůrek, Černý, Švrček – Bambula, Knotek, Kusko – Navrátil, Nahodil, Plášek – Orsava, Musil, Káňa – Klimek, Anděl, Kunc – Menšík.
Kladno: Bow – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Procházka – Kusý, Pytlík, Sideroff – Strnad, Melka, Smoleňák – Bláha, Babka, Jarůšek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Počátek střetnutí se odehrával převážně v obranném pásmu domácích. Přesto šli Rytíři krátce nato do oslabení, kde však znamenitě podržel tým brankář Bow. Kladenský maskovaný muž si připsal další důležitý zákrok při samostatném úniku Kunce. Vzápětí se ale mohli radovat Rytíři, kdy si při přečíslení dva na jednoho vlastní střelu pohotově dorazil Deven Sideroff - 0:1. Pár vteřin poté hráli Kladeňáci první přesilovku v zápase. Zde se pokusil rozvlnit síť Tralmaks, trefil však jen beton Sedláčka. Kotouč si nicméně bleskově našel před brankou Smoleňák a zvýšil stav - 0:2. 

Už v první minutě druhé třetiny se podařilo hráčům Olomouce snížit skóre. Přihrávku zpoza branky si v mezikruží našel Sirota, který propálil Bowa - 1:2. Celkově se úvod této periody vydařil hlavně domácím, Bow musel například krýt nebezpečné bekhendové zakončení  Orsavy. Během přesilové hry Kladna se pak kupodivu do největší šance dostala Olomouc, fantom Bow nicméně opět zasáhl. V závěru mohl ještě navýšit vedení Kladeňáků kapitán Smoleňák, když ujížděl sám na branku. Sedláček se ovšem roztáhl na brankové čáře a kotouč za záda nepustil. 

Scénář první minuty poslední části byl naprosto stejný, jako v té druhé. Olomoučtí se radovali z vyrovnání, po průniku na pravé straně dostal přihrávku do slotu Nahodil, který zamířil přesně k tyči - 2:2. Vzápětí mohl skóre otočit Bambula, ujíždějící tváři v tvář na Bowa, nicméně minul. Pár minut před koncem zápasu dostali domácí možnost početní výhody, kladenská defenziva v čele s Bowem však situaci zvládla. Na druhé straně se musel činit také brankář Sedláček, jelikož ostrou ránu vyslal Klepiš. Závěrečné vteřiny nabídly ještě chvilkový rozruch, kdy se pár setin po závěrečné siréně domácí prosadili. Rychlá komunikace rozhodčích však rozklíčovala, že gól nebude uznán. Kladno tak podruhé v řadě šlo do prodloužení. 

Nastavený čas netrval příliš dlouho. Olomoucký Bambula si totiž najel od modré čáry až do prostoru mezi kruhy a svá mířídla seřídil milimetrově přesně. Kladno tak podlehlo Olomouci v prodloužení 3:2.

 

OHLASY TRENÉRŮ

Olomouc: Róbert Petrovický: Myslím si, že první třetinu jsme neměli dobrou. Udělali jsme tam pár chyb, soupeř šel do vedení. Poté jsme se trošku zvedli, pomohl nám ten gól. Celkově nám dnes nešly přesilovky, stagnovali jsme v nich, ale soupeř obětavě bránil a blokoval střely. Jak už bylo zmíněno, bylo tam několik šancí, několik nájezdů na jedné nebo druhé straně, brankáři ale podrželi. V závěru nám nevyšla přesilovka, ale šli jsme si za tím. Skvělá práce, jsme za vítězství strašně rádi. Každý bodík potěší.

Kladno: Otakar Vejvoda: Dobrá první třetina z naší strany, v první minutě druhé části jsme ale dostali gól. Olomouc se dostala do tlaku, hrála i přesilovku pět na tři. Vyrovnali jsme hru, oba týmy tam měly samostatné nájezdy. Třetí třetina začala úplně stejně jako ta předchozí, pak se to přelévalo. Rozhodla kopie druhé a třetí třetiny.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 9. 12. 2023

Rytíři míří na Hanou! Jak vstoupí do druhé poloviny základní části?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU