pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Černá série pokračuje. Kladno nestačilo na Olomouc

26. 1. 2024 od Martin Kolačkovský / Foto: Josef Poláček
Úvod zápasu nepřinášel velké gólové šance, pak ale padly hned dvě branky ve velmi krátkém rozmezí a když už to vypadalo, že první dějství skončí nerozhodně, přidal druhou branku Hanáků Kusko. Olomouci se podařilo zvýšit po krásném průniku obránce Siroty, snížení ale zajistil z dorážky z přesilovky Sideroff. Ve třetí třetině srovnání stavu nepřišlo a Rytíři prohráli 2:3.
2023/2024, Tipsport extraliga, 40. kolo,  pátek 26.1.2024, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Olomouc
2:3
1:2, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 9. Jarůšek, 40. Sideroff (Klepiš) – 9. Menšík (Ministr), 18. Kusko (Orsava), 38. Sirota. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči: Richard Jarůšek - Jakub Sirota.

Rozhodčí: Hradil, Pilný – Lhotský, Hnát
vyloučení3:4
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku37:30
zblokované střely8:9
hity9:9
vhazování29:35
diváci2138
Kladno: Mitens – Ticháček, Hejda, Nemčík, Slováček, Martenet, Veber – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Procházka, Melka, Smoleňák – Sideroff, Babka, Bláha – Frolík, Jarůšek, Jágr
Olomouc: Konrád – Ondrušek, Škůrek, Sirota, Rutar, Švrček, Černý, Ozols – Anděl, Macuh, Navrátil – Káňa, Nahodil, Bambula – Kusko, Knotek, Orsava – Ministr, Menšík, Mácha

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V utkání, které začalo o patnáct minut později oproti plánovanému začátku, měl první velkou příležitost Frolík, ale jeho pokus ztroskotal na Konrádovi. Velké šance přicházely ze začátku spíše sporadicky, hrálo se o každou píď ledu. Pak ale přišla devátá minuta první periody, ve které padly hned dvě branky. Tu první zapsalo Kladno, když Jarůškovo nahození překvapilo Konráda – 1:0. Za osmnáct vteřin ale hosté vyrovnali. Olomoučtí se dostali do útočného pásma a kladenskou obranou zapomenutý Menšík propálil bezmocného Mitense – 1:1. Domácí se do vedení mohli dostat z přečíslení, ale Smoleňák neuspěl. Druhý gól Hanáků přidal Kusko, kterému parádně nahrál před branku Orsava – 1:2.

Kladno se v úvodních minutách snažilo srovnat. Z přečíslení měli velkou šanci hráči Mory, ale Orsava netrefil přesně. Od modré pak pálil Veber, ale Konrádovi nikdo neclonil a s pokusem kladenské pětky si bez potíží poradil. Velkou možnost měl hned po vyhraném buly Klepiš, ale nezakončil ideálně. Následně se obranou soupeře prosmýkl Jarůšek, ale trefil pouze břevno. Hosté pak vařili obranou čtyřku Kladna ve své přesilovce, ale i přes několik zajímavých zásahů se stav nezměnil. V netypické pozici se pak ale zjevil Sirota, ten přebruslil obranu protivníka a zavěsil – 1:3. Snížení přišlo osm vteřin před koncem druhého dějství, Klepiš vypálil ze stolu a Sideroff z dorážky skóroval – 2:3.

Ve třetí dvacetiminutovce hosté bránili svůj náskok. Velkou šanci měl Navrátil, kterého spolehlivě vychytal svým zákrokem Mitens. Po faulu Marteneta měla hostující družina dvouminutovou přesilovku, ale z tlaku čtvrtý zásah do kladenské svatyně nepřišel. I Kladenští si vyzkoušeli početní výhodu, ale Ticháček pálil pouze do Konráda. Platonický tlak domácích k srovnání nevedl a Rytíři zapsali další porážku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 25. 1. 2024

Poslední domácí utkání v lednu! Ubrání Rytíři svou tvrz před olomouckými kohouty?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU