pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Senzační obrat na ledě Komety! Prodloužení dokázal rozhodnout Pytlík

16. 2. 2024 od Jakub Liška / Foto: HC Kometa Brno
Rytíři zavítali poprvé po únorové reprezentační přestávce na led soupeře, konkrétně do Brna. Soupiska Kladna byla opět doplněna o dva juniory. Domácím vyšel vstup do utkání dle představ a do třetiny ještě skóre navýšili. Prostřední část přinesla vytoužené snížení Kladeňáků z hole Tralmakse. Ve třetí dvacetiminutovce se dokázal přesně trefit jen hostující Procházka a Rytíři po více než měsíci dokázali bodovat. A nejen to, v prodloužení to vzal na sebe Pytlík a druhý bod určil hráčům Kladna. Rytíři tak přerušili černou sérii 17 porážek v řadě!
2023/2024, Tipsport extraliga, 45. kolo,  pátek 16.2.2024, Brno, Winning Group Arena
Kometa Brno
Kladno
2:3p
2:0, 0:1, 0:1 – 0:1

Branky a nahrávky: 2. Zbořil (Okál), 19. Kollár (Pospíšil, Kos) – 35. Tralmaks (Sideroff, Klepiš), 50. Procházka (Melka, Klepiš), 61. Pytlík (Slováček, Klepiš). Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči: Dominik Furch – Eduards Tralmaks.

Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Rampír, Blažek
vyloučení2:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku29:25
zblokované střely15:14
hity6:5
vhazování26:25
diváci7700
Kometa Brno: Furch – Ďaloga, Gazda, Ščotka, Moro, Kaňák, Holland, Osburn – Flek, Cingeľ, Zaťovič – Kos, Kollár, Pospíšil – Moses, Zbořil, Okál – Kohout, Ekrt, Vincour.
Kladno: Bow – Ticháček, Hejda, Nemčík, Slováček, Martenet, Veber – Tralmaks, Melka, Sideroff – Procházka, Klepiš, Smoleňák – Jarůšek, Pytlík, Strnad – Nedvěd, Vimmer.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Po úvodním vhazování neuběhly ani dvě minuty a měnilo se skóre, když se dorážkou ze slotu prosadil Zbořil - 1:0. Následovala aktivní pasáž kladenských hráčů, kdy se rozezvonila tyčka, nebo se o zajímavou ránu z otočky pokoušel Melka. Během přesilovky Rytířů ujel do samostatného úniku domácí Cingeľ, Bow však podržel tým. Do šance se na druhé straně proháčkoval Jarůšek, který minul. Brankář Bow si poté vychutnal Vincourův nájezd od mantinelu. Krátce před odchodem do šaten nicméně přidali domácí druhý gól, kdy po útoku tři na jednoho zakončil přesně Kollár - 2:0. 

První vážnější šanci druhé třetiny si připsal Klepiš, který se zjevil sám před Furchem a trefil jeho beton. Zcela sám na brankáře Komety ujížděl Smoleňák, kotouč mezi betony však nezasunul. Na průběžných 2:1 se podařilo snížit až Eduardsu Tralmaksovi po přihrávce Sideroffa v šanci dva na jednoho. Vzápětí měl možnost trestného střílení Klepiš, ale klička mu nevyšla. Tentýž hráč mohl vyrovnat stav při ostré ráně ze slotu, jenže trefil hruď Furcha. Následně si fantom brněnského brankoviště poradil i s pokusy Smoleňáka a Procházky. 

Ve třetím dějství bylo rušno v kladenském obranném pásmu při úniku domácích čtyři na dva, brankář Bow však držel dosavadní výsledek. Sideroff se následně dostal do situace tváří v tvář Furchovi, ten opět Kometu podržel. Při signalizované výhodě už se ovšem Kladeňáci dočkali, po křižné přihrávce Melky trefil poloprázdnou klec Martin Procházka - 2:2. Další minuty nabídly spíše opatrný hokej s minimem šancí. Jelikož už v základní hrací době branka nepadla, šlo se do prodloužení. To se podařilo po krátké době rozhodnout individuální akcí Jaromíru Pytlíkovi, který bekhendem prostřelil Furcha - 2:3. 

 

OHLASY TRENÉRŮ

Kometa Brno: Jaroslav Modrý: Hráli jsme výborně deset minut, kde jsme si vytvořili náskok, a poté jako když se mávne proutkem. Začali jsme dělat netypické věci, které nás nezdobí. Nedohrávali jsme souboje a prohrávali jsme je. Zkrátka jsme si to začali komplikovat, asi jsme si mysleli, že se už porazí sami. Nicméně oni také mají hrdost, jsou to dobří hokejisté a dnes nám to ukázali. Kdybychom neměli Dominika, tak nemáme ani bod. Nehráli jsme dobře ve druhé a třetí třetině a Kladno nás potrestalo.

Kladno: Otakar Vejvoda: Brno mělo dobrý nástup, dali hned z kontru na 1:0. My jsme myslím nehráli úplně špatně, kdy jsme tam měli dobrá střídání v útočné třetině a vytvořili jsme si tam nějakou šanci. Poté přišla individuální chyba gól na 2:0 a myslím, že ještě vzápětí ze strany nastřelené břevno. Ve druhé části jsme byli asi lepší mužstvo, měli jsme dobrý pohyb. Zavírali jsme často Brno v pásmu a aktivně jsme pokračovali i ve třetí třetině. Jsme moc rádi, že jsme vyrovnali a nakonec i vyhráli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU