pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Zápas naděje Rytířům nevyšel a opět je čeká baráž

23. 2. 2024 od Jakub Liška / Foto: Roman Mareš
Pátek 23. ledna patřil na Kladně střetu Rytířů s Mladou Boleslaví. Pro Kladeňáky to byl poslední zápas naděje na vyhnutí se barážovému prokletí. Úvodní perioda se však domácím výsledkově nepovedla, ztráceli po ní totiž tři branky. Ve druhé části se žádná změna skóre neudála. Třetí perioda nabídla rychlé navýšení náskoku Mladé Boleslavi a nakonec se výsledek zastavil na 0:5. Rytíři tak nakonec opět po roce budou bojovat o záchranu v extralize v baráži.
2023/2024, Tipsport extraliga, 48. kolo,  pátek 23.2.2024, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
0:3, 0:0, 0:2

Branky a nahrávky: 2. Lantoši (Pyrochta, Skalický), 10. Skalický (Lantoši, Čech), 10. Rohdin (Järvinen), 41. Pavlík (Rohdin, Järvinen), 58. Roman (skalický, Järvinen). Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči: Martin Procházka – Róbert Lantoši.

Rozhodčí: Kika, Šindel – Ondráček, Thuma
vyloučení3:1
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku42:30
zblokované střely18:10
hity9:14
vhazování34:33
diváci2137
Kladno: Bow (10' Mitens) – Slováček, Nemčík, Hejda, Veber, Ticháček, Trojna – Tralmaks, Melka, Sideroff – Procházka, Klepiš, Smoleňák – Jarůšek, Pytlík, Strnad – Bláha, Vimmer, Frolík.
Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta, Bernad, Jánošík, Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Čech – Lantoši, Roman, Skalický – Rohdin, Järvinen, Hradec – Malát, Fořt, Krivošík – Stránský, Závora, Malínek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Do prvních minut zápasu nevstoupili Kladeňáci příliš vydařeně, jelikož přišlo hned rychlé vyloučení. Tuto přesilovku dokázali hosté využít díky Lantošimu, který zamířil přesně od modré čáry - 0:1. Na druhé straně měli zajímavé šance Ticháček s Klepišem, ani u jedné nicméně nebyl brankář Růžička překonán. Po kombinaci v útočné třetině se radoval z druhé branky Mladé Boleslavi Skalický - 0:2. Uběhlo pouze 17 vteřin a na kostce svítilo skóre 0:3, když po pravé straně ujel kladenské obraně Rohdin. Nepříznivý stav se snažil zvrátit Pytlík, který se proháčkoval do nebezpečné příležitosti ve slotu, Růžička byl ale připraven. 

Ve druhé části chtěli Rytíři stáhnout tříbrankové manko. Střelou od modré se o to pokoušel Veber a z následných dorážek i Tralmaks. Mladoboleslavští se dostali do úniku dva na jednoho, při kterém se nakonec Lintuniemi do zakončení neprotlačil. Při nebezpečné skrumáži na brankovišti hostů úřadovali Sideroff s Tralmaksem, puk však brankovou čáru nepřekročil. Skórovat se Kladeňákům nepodařilo ani v jejich první přesilové hře. Při situaci tři na jednoho z pohledu Boleslavi se vyznamenal obranným zákrokem Hejda. 

Vstup do poslední třetiny vyšel lépe hostům, když nenápadné nahození Pavlíka proletělo bez jakéhokoli zásahu až do sítě - 0:4. Vzápětí se hráči z města automobilů neprosadili v početní převaze díky dobré obranné činnosti Rytířů. Od pravého mantinelu si najel do zajímavé šance Nemčík, ani nadvakrát ale Růžičku neprostřelil. O rozruch kolem mladoboleslavské svatyně se postarala třetí formace Kladeňáků a i přes velký tlak v brankovišti gól nepadl. Po Frolíkově vyloučení se v početní výhodě přesně trefil Roman a upravil konečný výsledek střetnutí na 0:5. 

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Normálně takhle nemluvím, ale chci se omluvit dvěma tisícům sto padesáti fanouškům, kteří přišli, za první třetinu. Začneme zápas, že neproměníme situaci dva na jednoho, pak uděláme faul, dostaneme z první střely gól, ze druhé, z třetí... Jsou to střely ze slotu, hráči vědí, co tam mají dělat, ale neudělali to. Třetí gól víceméně to samé, nezavřený prostředek. Ve druhé třetině jsme se snažili, měli jsme tam šance a převahu, potřebovali jsme jeden kontaktní gól, ale ten tam nepadl. Čtvrtý gól to uhasil úplně.

Mladá Boleslav: Richard Král: Jsme samozřejmě rádi, že jsme zápas zvládli a získali jsme definitivu, kterou jsme chtěli mít. Důležitý byl vstup do utkání, kde se nám povedlo využít přesilovku. Šli jsme do vedení a spadli nám tam ještě dva góly. To udalo ráz celého zápasu. Ve druhé třetině si domácí nějakou šanci vytvořili, my taky měli přečíslení, ze kterého jsme mohli skórovat, ale myslím si, že jsme zápas měli pod kontrolou i díky Růžovi, který zachytal velice dobře.

FOTOGALERIE

  • Jakub Strnad
  • Ondřej Slováček, Mareks Mitens
  • Deven Sideroff
  • Ondřej Slováček
  • Antonín Melka
  • Landon Bow
  • Tadeáš Hejda
  • Martin Nemčík
  • Ondřej Slováček, Martin Nemčík
  • Michael Frolík
  • Eduards Tralmaks
  • Landon Bow
  • Radek Smoleňák
  • Jiří Ticháček, Jaromír Pytlík
  • Tadeáš Hejda
  • Ondřej Bláha

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Jakub Liška / Foto: Roman Mareš | 22. 2. 2024

Důležitý střet s Mladou Boleslaví je tady!

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU