48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři sťali Draky jako v pohádce a berou tři body

9. 12. 2020 od Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Rytíři proti Šumperku rychle prohrávali, nepříznivým vývojem se ale nenechali rozhodit a došli si pro vítězství 4:2. Vyrovnání obstaral Tomáš Guman, Kladno poslal do vedení Nicolas Hlava a následně navýšili Antonín Melka a Jakub Hajný. Kladno tak zůstává po přestávce dál neporažené a v tabulce je už třetí!
2020/2021, Chance liga, 14. kolo,  středa 9.12.2020, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Šumperk
4:2
1:1, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky: 20. Guman (Hajný, Pitule), 26. Hlava (Račuk, Bílek), 29. Melka (Hlava, Plekanec), 52. Hajný (Pitule, Guman) - 3 Horký (Danielčák), 46. Krejčiřík (Kratochvíl, Kabelka). Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 47:20. Diváci: 0.

Rozhodčí: Souček, Hucl - Sedláček, Bělohlav
vyloučení8:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku47:20
diváci0
Kladno: Brízgala - Frye, Ticháček, Sorokin, Štochl, Zelingr, Kehar - Kubík, Plekanec, Melka - Guman, Pitule, Hajný - Bílek, Račuk, Hlava - Šapovaliv, Filip, Jelínek.
Šumperk: Peksa - Gewiese, Ševčík, Věntus, Kabelka, Viktorin, Nepokoj - Jaroš, Král, Uhlík - Krejčiřík, Baláž, Kratochvíl - Spratek, Milfait, Hroch - Horký, Scheuter, Danielčák - Krč.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři odstartovali na domácím ledě aktivně, paradoxně ale inkasovali z první možnosti soupeře. Po vhazování po Brízgalově levici se k volnému kotouči dostal úplně osamocený Jakub Horký, který se bekhendem nemýlil – 0:1. V oslabení mohl vyrovnat z přečíslení nejzkušenější muž na hřišti Tomáš Plekanec, v dobré pozici ale vysoko přestřelil. Vyrovnáno tak bylo až půl minuty před první sirénou! Marek Peksa zůstal po zákroku vleže mimo pozici, Tomáš Guman vypálil z nulového úhlu a o hostujícího Daniela Kabelku se puk odrazil do brány – 1:1.

Druhá část odstartovala sérií vyloučení, početní výhody ale branku nepřinesly. Nicolas Hlava se tak musel prosadit až individuálně! Od Marka Račuka dostal přihrávku do volného prostoru, vymíchal Peksu a zakončil přesně – 2:1. A v přesilovce dokázali Rytíři svůj náskok navýšit! Po pěkné a rychlé souhře Plekance s Hlavou dostal Antonín Melka kotouč mezi kruhy a ranou z první rozvlnil síť – 3:1. V oslabení mohli v závěru třetiny domácí ještě navýšit, tutovku ovšem neproměnili! Unikajícímu Plekancovi se vrhl pod nohy Peksa a Matyáš Šapovaliv mohl zamířit do úplně prázdné brány. Jenže minul!

Závěr zápasu měl být ale ještě dramatický! Martin Kehar byl vyloučen za vystřelení kotouče a Draci dokázali využít přesilovou hru. Vojtěch Krejčiřík si připravil puk na levém kruhu a vypálil naprosto přesně k protější tyči – 3:2. Rytíři ale problémy nepřipustili. V 52. minutě našel Tomáš Pitule zpoza brány Jakuba Hajného, který potvrdil parádní střeleckou formu z posledních zápasů – 4:2. A Kladno zvládlo dohrát zápas v tlaku, i když další přesilovku už nevyužilo. To už ale domácí mrzet nemuselo, po šedesáti minutách brali do tabulky další tři body.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: Měli jsme špatný vstup do utkání a hned po dvou minutách jsme dostali gól, což nás trochu zaskočilo. Potom jsme se zlepšili a měli jsme převahu. Ve druhé třetině jsme měli určitě vsítit víc gólů, abychom se dostali do většího odstupu. To se nám ale nepovedlo a Šumperk snížil na rozdíl jednoho gólu. Proto je výsledek takový, jaký je.

Šumperk: Martin Sobotka: Po restartu soutěže jsme třikrát dostali hodně branek, takže jsme na led favorita chtěli přijet s tím, že budeme dobře bránit, zkusíme hrát na nulu a když se nám podaří dát klukům z Kladna nějaký gól, tak jim to víc ztížíme. To se nám povedlo, gól jsme dali, ale při naší smůle jsme dostali půl minuty před koncem třetiny. Domácí byli jinak po celý zápas lepší a kontrolovali utkání. Škoda gólu půl minuty před koncem první třetiny. Kdybychom déle udrželi nulu, třeba by byl výsledek lepší. Pro nás je pozitivum, že jsme dostali jenom čtyři góly. Je to pro nás příprava do dalších zápasů, které nás čekají a ve kterých chceme bodovat.

FOTOGALERIE

  • Tomáš Plekanec
  • Tomáš Plekanec v pozoru.
  • Vítězslav Bílek
  • Matyáš Filip se v této situaci gólově neprosadil.
  • Matyáš Filip
  • Tomáš Plekanec v souboji.
  • Tomáš Pitule
  • Tomáš Pitule před Markem Peksou.
  • Gól Tomáš Guman, asistence Tomáš Pitule a Jakub Hajný.
  • Šimon Jelínek před šumperským brankovištěm.
  • Adam Kubík
  • Jiří Ticháček zkoušel překvapit Peksu.
  • Jiří Ticháček zkoušel překvapit Peksu.
  • Jakub Štochl

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým
Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 9. 12. 2020

Pauza mi pomohla, oddechl si po třech gólech ve třech zápasech Jakub Hajný

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU