48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Adam Brízgala vynuloval Slavii a pomohl Rytířům k dalším třem bodům!

23. 1. 2021 od Text: Filip Ardon / Foto: Josef Poláček
Rytíři uspěli na ledě pražské Slavie a po výhře 3:0 přidali další důležité tři body do tabulky. Skóre otevřel v první části v přesilové hře Antonín Melka a poté se dlouho hrálo bez gólů. Až v závěrečné dvacetiminutovce navýšil v oslabení Nicolas Hlava a vzápětí vstřelil svoji první branku za Rytíře obránce Jakub Suchánek. Velkou jistotou pro Kladno byl brankář Adam Brízgala, který korunoval výborný výkon vychytanou nulou!
2020/2021, Chance liga, 23. kolo,  sobota 23.1.2021, Zimní stadion Eden
Slavia
Kladno
0:3
0:1, 0:0, 0:2

Branky a nahrávky: 9. Melka (Pitule, Račuk), 44. Hlava (Pitule) 49. Suchánek (Račuk, Machač). Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 0.

Rozhodčí: Jechoutek, Wagner - Baxa, Coubal
vyloučení7:9
využití0:1
oslabení0:1
střely na branku25:34
diváci0
Slavia: Michajlov - Jeřábek, Buchta, Duda, Novák, Sedlák, Veber, Barák - Vlček, Pšenička, Kružík - Všetečka, Kuťák, Šmerha - Šteiner, Slavíček, Brož - Doležal, Havrda, Ondráček.
Kladno: Brízgala - Frye, Mikliš, Sorokin, Zacharčuk, Suchánek, Kehar, Ticháček - Jágr, Plekanec, Melka - Račuk, Marosz, Kubík - Jelínek, Machač, Bílek - Hajný, Pitule, Hlava.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři odstartovali do zápasu velmi dobře a v prvních minutách soupeře nepouštěli z pásma. Z toho vyplynul také faul domácích, Kladeňáci se ale provinili rovněž nedovoleným zákrokem a hra se postupně vyrovnala. Otevřít skóre ale nakonec dokázali přece jen hosté. Při druhé přesilovce předvedli hezký ťukes Marek Račuk s Tomášem Pitulem a na konci kombinace stál na levém kruhu Antonín Melka, který zamířil přesně – 0:1. Sešívaní mohli odpovědět při půlminutové přesilovce pět na tři, jenže Adama Brízgalu nepřekonali.

V prostředním dějství se dál hrála otevřená partie. Po Fryově zaváhání se dostal do nebezpečné možnosti Filip Vlček, z dobré pozice ale přestřelil. Kladno mělo vzápětí obrovský nápor při početní výhodě, druhou brankou však neskončilo ani zakončení Nicolase Hlavy z bezprostřední blízkosti. Neúspěšní ovšem byli v přesilové hře i domácí. Filip Kuťák vytáhl Brízgalu z branky, obkroužil klec a nabízel kotouč jednomu ze svých spoluhráčů, ten však nedokázal poslat puk do odkryté sítě. V závěrečných vteřinách ještě mohl srovnat Tomáš Šmerha, jeho dělovka z první ale kladenskou branku minula.

Domácí se dočkali puku v kladenské síti až v úvodu třetího dějství. Po střele od modré čáry dostal Kuťák kotouč za brankovou čáru, sudí ale okamžitě rozpažil. Hráč Slavie totiž zahrál rukou. Skóre se tak měnilo na druhé straně při kladenském oslabení! Adam Kubík ještě trefil jen tyč, Nicolas Hlava už ale ujel domácí obraně a spolehlivě poslal puk do brány – 0:2. A do ještě pohodlnější pozice dostala Rytíře jejich čerstvá posila. Jakub Suchánek se ranou z první trefil mezi Michajlovovy betony a při svém druhém startu za Kladno zapsal svoji první branku – 0:3. Oba týmy následně ještě nevyužily po jedné veliké šanci, stav už se však neměnil.

OHLASY TRENÉRŮ

Slavia: Jiří Veber: Já můžu pogratulovat soupeři, i když třeba nerad, ale byl jednoznačně lepší. Měli jsme tam záchvěvy, nějaké šance jsme si vypracovali, ale Kladno má silný mančaft a dneska to předvedlo. Akorát mě mrzí, že jsme byli úplně jaloví v přesilových hrách. Bylo to bez střelby. Mrzí mě, že jsme je nevyužili. Ale jinak myslím, že soupeř dnes zaslouženě vyhrál.

Kladno: David Čermák: Dneska jsme podali dobrý výkon při hře 5 na 5. Co nás bohužel dlouhou dobu sráží, je neproměňovaní našich šancí. Dnešní zápas jsme si zkomplikovali zbytečnými vyloučeními, když jsme nechali Slavii dokonce třikrát hrát 5 na 3. Oslabení jsme naštěstí odehráli dobře a podržel nás gólman. To si myslím, že dneska rozhodlo.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU