52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

Rytíři předvedli famózní obrat a jsou v semifinále!

26. 3. 2021 od Filip Ardon / Foto: Josef Poláček
Kladno zvládlo divoký zápas proti Slavii a po výhře 6:4 slaví postup do semifinále! Rytíři ztráceli po polovině utkání o tři branky, předvedli ale fantastický obrat a vývoj otočili. Kladeňáci tak vyhráli v sérii 4:1 na zápasy a nyní budou čekat na svého semifinálového soupeře.
2020/2021, Chance liga,  pátek 26.3.2021, 5. čtvtfinále (ŽIVĚ na ČT Sport)
Kladno
Slavia
6:4
0:1, 3:2, 3:1

Branky a nahrávky: 36. Plekanec (Kubík, Frye), 37. Machala (Snuggerud), 38. Pitule (Hlava, Melka), 49. Machala (Jágr, Frye), 59. Kubík (Marosz, Plekanec), 60. Hlava (Plekanec) - 16. Brož (Kuťák), 30. Šteiner (Pšenička, Jeřábek), 33. Doležal (Ondráček, Vampola), 49. Říha (Vampola, Buchta). Vyloučení: 9:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 0.

Rozhodčí: Wagner, Petružálek - Štofa, Beneš
vyloučení9:8
využití2:1
oslabení0:1
střely na branku46:24
diváci0
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Sorokin, Snuggerud, Zacharčuk, Suchánek, Zelingr - Jágr, Plekanec, Machala - Račuk, Marosz, Filip - Melka, Pitule, Hlava - Kubík, Machač, Guman.
Slavia: Michajlov - Krejčí, Sedlák, Jeřábek, Buchta, Říha, Novák, Barák - Doležal, Poletín, Ondráček - Kafka, Vampola, Šmerha - Kuťák, Vlček, Kružík - Pšenička, Šteiner, Brož.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání odstartovalo ve svižném tempu a hra se rychle přelévala od jedné branky ke druhé. Zajímavou možnost měl Antonín Melka, který nadvakrát neuspěl, a na druhé straně byl pro změnu ve skvělé pozici Lukáš Buchta, jenže ten minul. Následovaly přesilové hry na obou stranách a po Kubíkově návratu z trestné lavice skončil puk poprvé v síti! Adam Kubík byl v úniku faulován, ale poslal i tak kotouč za Martina Michajlova. Sudí se ovšem upískl a hru přerušil ještě dřív, než branka padla. Rytíři tak místo gólu měli k dispozici jen trestné střílení, které Tomáš Guman neproměnil. Domácí vzápětí nevyužili ani další početní výhodu a naopak v oslabení šli do vedení sešívaní. Rostislav Marosz ztratil puk u modré a Jaroslav Brož si vybruslil mezi kruhy a zamířil přesně – 0:1.

V úvodu druhé části byli dál aktivnější Pražané. Skóre se opět měnilo až v polovině zápasu a opět na straně hostí. Tomáš Pšenička vypálil z levého kruhu a David Šteiner tečoval těsně před Košařišťanem do sítě – 0:2. Domácí navíc pokračovali v matném výkonu i dál a zakrátko to bylo o tři. Martin Ondráček skončil za brankou na ledě, i tak ale přihrál do předbrankového prostoru a Jiří Doležal navýšil – 0:3. Rytíři se prosadili až při hře čtyř proti čtyřem a rázem byli jako vyměnění. Kubík vyslal do úniku Tomáše Plekance a ten už si Michajlova zkušeně rozhýbal a zakončil přesně – 1:3. Uběhlo navíc jen 39 sekund a bylo to už jen o gól! Ondřej Machala si nabruslil do pásma a ranou přes obránce nachytal brankáře hostí – 2:3. A znovuzrozené Kladno bleskově smazalo rozdíl úplně! Tomáš Pitule dostal puk před brankoviště a ranou z otočky srovnal – 3:3. Všechny tři góly přitom dělilo neuvěřitelných 81 vteřin!

Do třetí třetiny se tak šlo od úplně od nuly! Zlomit nerozhodný stav mohl Jaromír Jágr, na Michajlova ale nevyzrál. Na druhé straně už to pak při přesilové hře měl Petr Kafka do prázdné, zasáhl však bližší tyč! Košarišťan už vzápětí udržel kotouč pod svým tělem. Nakonec ale sešívání přesilovku přece jen využili. Jiří Říha dostal nabito na modré a kladenský brankář měl úplně zakrytý výhled – 3:4. Ještě v téže minutě ovšem bylo vyrovnáno! Ondřej Machala předvedl příkladný důraz do brány a překonal Michajlova – 4:4. Když už vše pomalu směřovalo k prodloužení, dostali Rytíři k dispozici skvělou příležitost – dlouhou přesilovku pěti proti třem. Při ní dostal kotouč na levý kruh Adam Kubík, který propálil Michajlova – 5:4. Hosté v závěru ještě odvolali gólmana, jejich risk ale potrestal Nicolas Hlava – 6:4.


Trenér po zápase

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: Od nás to byl nepovedený zápas se šťastným koncem. Vstoupili jsme do toho hrozně špatně, asi jsme si mysleli, že to Slavia přijede odevzdat, ale hrála velmi dobře. Nám vůbec nešly nohy. Vyhrabali jsme se ze stavu 0:3 možná i trochu se štěstím, když nám tam spadly rychlé tři góly. V poslední třetině jsme znovu dostali gól v oslabení. Musíme poděkovat týmu za vybojovaný vyrovnávací gól. Pak jsme rozhodli v přesilovce. Slavia má velmi dobrý tým, určitě to nebyl jednoduchý soupeř. Jsme rádi, že jsme to ukončili 4:1 na zápasy a do příštího pátku máme prostor k tréninku.

Slavia: Miloš Říha: Čtvrtý zápas jsme od druhé třetiny odehráli špatně. Dnes jsme si tedy vysvětlili, co chceme do zápasu změnit. Měli jsme energii, měli jsme chuť a dodržovali jsme věci, které jsme si řekli. První třetina byla těžká, soupeř měl nějaké šance a důležité bylo, že nešel do vedení a že Martin Michajlov chytil penaltu. Pak jsme perfektně forčekovali při oslabení a dali jsme na 1:0, což nám pomohlo. Ve druhé třetině jsme patnáct minut předváděli fantastický hokej plný pohybu, forčekingu, nasazení a dohrávání. Měli jsme tlak a jednoznačně víc ze hry. Soupeř se k nám prakticky nedostal. Vedli jsme 3:0 a byly tam i další šance. Pak se hrálo čtyři na čtyři a vytvořili jsme úplně nepochopitelné věci. Soupeř dal z dvou našich chyb na 3:2 během půlminuty a my strašně znervózněli. Snažil jsem se střídání zpomalit a něco k tomu říct. Třetí gól pak byl takový náhodný, což byla pro mužstvo strašná rána. V kabině jsme si k tomu něco řekli a zase jsme vstali z mrtvých a hráli dobře. Perfektně jsme sehráli přesilovku - nejdřív tyč a potom gól na konci. Udrželi jsme se tam skoro celé dvě minuty. V dalším střídání jsme okamžitě byli pod tlakem a soupeř hned vyrovnal na 4:4. To pro nás byla další rána. My pak nevyužili krátkou přesilovku pět na tři, protože nám to vyhodili. Bule byla dost diskutabilní a celkově tam toho bylo dost. To asi rozhodlo zápas. Aby se v play off zápase vylučovalo v posledních dvou minutách do tří, jsem v životě nikde neviděl. Myslím, že to se nedělá. To by musel být faul na vraždu. My jsme pět na tři nedali, soupeř ji proměnil hned.

FOTOGALERIE

  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Marek Račuk
  • Tomáš Pitule
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Matyáš Filip
  • Tomáš Pitule
  • Tomáš Pitule
  • Zachary Frye
  • Jaromír Jágr
  • Nicolas Hlava
  • Tomáš Guman
  • Tomáš Guman
  • Tomáš Plekanec
  • Ondřej Machala a Nicolas Hlava v souboji
  • Andrej Košarišťan a Tomáš Plekanec
  • Andrej Košarišťan a David Čermák

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU