48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Kladno nezvládlo důležitý souboj se Zlínem a k dobru má už jen tři body

4. 1. 2022 od Foto: Roman Mareš
Rytíři v extrémně důležitém souboji s posledním Zlínem prohráli 1:3. Kladno po první části ztrácelo, zásluhou Tomáše Plekance ale vyrovnalo. Poté byli domácí dlouho lepším a aktivnějším celkem, v zakončení však byli zoufale neúspěšní a nedokázali se dostat do trháku. Soupeř v závěru z ojedinělé akce odskočil a vítězství už si pohlídal. Obě mužstva tak dělí už jen tři body.
2021/2022, Tipsport extraliga, 38. kolo,  úterý 4.1.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Zlín
1:3
0:1, 1:0, 0:2

Branky a nahrávky: 24. Plekanec (Baránek, Jágr) – 17. Zabusovs (Veselý), 56. Ferenc, 57. Fryšara (Okál). Vyloučení: 4:4 + Novotný (ZLN) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Marek Baránek – Jakub Ferenc.

Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Frodl, Komárek
vyloučení4:4
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku35:29
zblokované střely24:9
hity7:13
vhazování47:28
diváci1000
Kladno: Bow (8.–9. Stahl) – Wood, Ticháček, Funk, Kehar, Baránek, Suchánek – Hlava, Plekanec, Kubík – Melka, Zikmund, Beran – Jágr, Filip, Pytlík – Kristo, Indrák, Routa.
Zlín: Kašík – Novotný, Gazda, Suhrada, Němec, Žižka, Ferenc, Hanousek – Kubiš, Honejsek, Mallet – Okál, Hejcman, Michasjonok – Zabusovs, Veselý, Flynn – Karafiát, Sedláček, Fryšara.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Na záchranářském souboji bylo od úvodu patrné, jak důležitý pro oba týmy je. Zlín začal o něco aktivněji, první větší šanci mělo ale Kladno. Po sedmi minutách hry si skvěle počínala Zikmundova formace, domácí třináctka ale z předbrankového prostoru minula a poté už se Rytíři k dorážce nedostali. Pořádně zatrnout pak muselo kladenským fanouškům. Bow odjel na střídačku a mezi tři tyče musel David Stahl. Ten úspěšně čelil jedné nebezpečné střele, poté se však vrátil zpátky na lavičku. Zjevně se jednalo jen o problém s výstrojí kanadského brankáře. V přesilové hře pak Jágr vybídl ke skórování Kubíka, který ovšem minul. A Rytíře to mohlo hodně mrzet. Čtyři minuty před sirénou sehráli domácí špatně buly ve vlastním pásmu, hned po něm se dostal ke střele Patriks Zabusovs a otevřel skóre zápasu – 0:1.

Do druhé části si Berani přenesli přesilovou hru, ve které mohli odskočit o druhý gól. U protější tyče mohl po prvním zakončení dorážet Honejsek, jenže Bow se fantasticky přemístil a zasáhl. Na druhé straně naopak Rytíři početní výhodu využili! Tomáš Plekanec hledal střílenou přihrávkou volného Hlavu a bránící Sedláček si srazil kotouč do sítě – 1:1. Do úniku se vzápětí dostal ještě Indrák, tváří v tvář Kašíkovi ovšem neuspěl. Stejný hráč se v závěru třetiny ještě dostal k nebezpečné dorážce těsně před bránou, ani napodruhé ale zlínského gólmana nepřekonal.

Závěrečná třetina odstartovala hodně kuriózním momentem. Melka už se po střele z úhlu radoval, z opakovaného záběru ale vyplynulo, že puk v bráně neskončil, byl jen zvenčí na síti. Brutálním zákrokem se posléze prezentoval hostující Novotný, který cíleně zasáhl Melku loktem do obličeje. Zlínský obránce vyfasoval zasloužený trest do konce utkání, jenže Rytíři s dlouhou přesilovkou naložili špatně. Dvakrát se nechali vyloučit a o velkou část výhody se sami připravili. Už za vyrovnaného počtu hráčů na ledě si Kladno vytvořilo enormní tlak a Kašík už několikrát zůstal jen ležet na ledě. Ani tak ale neinkasoval. A za neproměňování šancí přišel trest. Zlínští jednou přejeli do pásma, Jakub Ferenc dostal nabito na modré a nekompromisní dělovkou poslal svůj tým do vedení – 1:2. Z pokračujícího tlaku domácích pak navíc Berani ujeli do další ojedinělé akce a Štěpán Fryšara dorážkou pečetil osud utkání – 1:3.

FOTOGALERIE

  • Nicolas Hlava
  • Tomáš Plekanec
  • David Stahl
  • Jaromír Pytlík
  • Marek Baránek
  • Landon Bow
  • Matyáš Filip
  • Jiří Ticháček
  • Jaromír Jágr
  • Landon Bow
  • Matěj Beran
  • Jaromír Jágr
  • Nicolas Hlava
  • Jaromír Pytlík
  • Jaromír Jágr
  • Ladislav Zikmund
  • Tomáš Plekanec

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU