48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři s Třincem drželi krok, střelecky se ale neprosadili a prohráli

5. 11. 2021 od Filip Ardon
Kladno sehrálo s Třincem vyrovnaný duel, nedokázalo se ale střelecky prosadit a prohrálo 0:2. Rytíři hráli dlouho ukázněně, při prvním vyloučení ale proti nejlepší přesilovce v lize kapitulovali. V závěrečné třetině si naopak početní výhodou nepomohli a Oceláři v oslabení definitivně rozhodli. Ze souboje s lídrem tabulky si tak Kladeňáci neodnesli ani bod.
2021/2022, Tipsport extraliga, 22. kolo,  pátek 5.11.2021, Třinec, WERK ARENA
Třinec
Kladno
2:0
0:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 32. Růžička (Nestrašil), 53. Hrehorčák. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Nejlepší hráči zápasu: Patrik Hrehorčák – Landon Bow.

Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lučan, Kis
vyloučení2:3
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku25:17
zblokované střely15:14
hity8:8
vhazování24:28
diváci4314
Třinec: Mazanec – Doudera, Marinčin, Musil, Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, Michálek – Daňo, Vrána, Růžička – Šedivý, Nestrašil, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Kofroň – Chmielewski, Szturc, Dravecký.
Kladno: Bow – Dotchin, Suchánek, Wood, Ticháček, Zajíc, Baránek – Jágr, Plekanec, Strnad – Dvořáček, Kubík, Beran – Kristo, Filip, Ciampini – Routa, Pitule, Melka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První formace Třineckých mohla otevřít skóre hned v úvodním střídání. Růžičkovi ale puk nejprve sjel a na následnou přihrávku už nikdo nedokázal zareagovat. Hra se tak postupně vyrovnala a hrozit začalo i Kladno. Po Suchánkově nahození nebezpečně dorážel Beran, jenže Mazanec potvrdil, proč je podle statistik nejlepším brankářem extraligy. Skvělým napadáním zavařil Ocelářům posléze Pitule, ani on ale na domácího brankáře nevyzrál. V závěru třetiny plné možností se pak dostal k zakončení z dobré pozice Nestrašil, zazářil však gólman Bow.

Druhá část přinesla první vyloučení a tedy i první přesilovou hru v zápase. Při trestu domácího týmu za příliš mnoho hráčů na ledě se dostal k ráně z ideálního prostoru Dotchin, svojí dělovou ránou ale branku minul. V závěru početní výhody se pak ke střele odhodlal také Kristo, který trefil tyč. Domácí se tedy ubránili a krátce nato mohli skóre otevřít. V přečíslení už Chmielewski zakončoval do odkryté sítě, Bow se ovšem fantasticky přesunul a zasáhl. Rytíři poté ovšem hráli nedovoleně a museli se bránit nejlepší přesilovce v lize. A Třinec kvalitu opět potvrdil! Bow pochytal několik šancí, pak ale dostal puk ze vzniklého zmatku Martin Růžička a trefil odkrytý kus brány – 1:0. Na druhé straně dostal po chvíli kotouč do podobné pozice Plekanec a Mazanec už ležel v brankovišti, kladenský kapitán však nedokázal puk lépe zpracovat a nezakončil.

Třetí dějství odstartovalo obrovskou možností Kladna. Jenže Jágr nedokázal puk zasunout za třineckého brankáře a Plekanec vzápětí netrefil odkrytou bránu. Rytíři se poté dál hnali za vyrovnáním a mohli si pomoci početní výhodou. Místo toho v ní ale inkasovali! Wood nezachytil přihrávku na modré čáře, Patrik Hrehorčák pláchl a propálil kladenského gólmana – 2:0. Hosté pak více než tři minuty před koncem odvolali brankáře a zkusili hru se šesti hráči v poli. O závěrečný tlak se ale sami připravili. Plekanec fauloval a Oceláři si v přesilovce konec zkušeně pohlídali.

OHLASY TRENÉRŮ

Třinec: Marek Zadina: Do utkání jsme vstoupili se záměrem dát jeden dva rychlé góly a soupeře zlomit. To se nepovedlo. Věděli jsme, že budeme hrát s Kladnem, jehož hráči hodně bruslí. Dlouho nás drželi na 1:0, věděli jsme, že každá střela může být nebezpečná. Musím říct, že jsme to dobře odbojovali. Dali jsme branku v přesilovce, pak v oslabení. Jsme rádi, že jsme po prohře s Hradcem zase vyhráli a máme tři body do tabulky. Kluci odvedli své, utkání odbojovali a odmakali.

Kladno: David Čermák: Dnes nemůžu našemu týmu vytknout nic kromě koncovky. Tohle rozhodlo. Šance byly na obou stranách, Třinec využil přesilovku a to rozhodlo celý zápas.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 4. 11. 2021

Rytíři v pátek zavítají do Třince, kde vyzvou lídra tabulky

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU