48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

30. kolo extraligy: Rytíři podlehli Hradci Králové 3:6

22. 12. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno doma nestačilo na Hradec Králové a padlo 3:6. Rytíři po divoké první třetině vedli o gól, když se postupně prosadili Tomáš Plekanec, Adam Kubík a Matěj Beran. Ve zbytku utkání se ale domácí střelecky zasekli, zatímco hosté přidávali další góly. V prostřední části srovnali a v závěrečném dějství třemi góly rozhodli o svém triumfu. Kladno tak v tabulce dál ztrácí čtyři body na předposlední Motor.
2022/2023, Tipsport extraliga, 30. kolo,  čtvrtek 22.12.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Mountfield HK
3:6
3:2, 0:1, 0:3

Branky a nahrávky: 7. Plekanec (Kubík, Brodecki), 10. Kubík (Plekanec, Cibulskis), 15. Beran (Plekanec, Cibulskis) – 5. Okuliar (R. Pavlík, Pilař), 14. R. Pavlík (Okuliar, Blain), 34. Pilař (Jank), 48. Lev (Cingel, Blain), 57. R. Pavlík (Okuliar), 58. Kevin Klíma (Jergl). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Tomáš Plekanec – Oliver Okuliar.

Rozhodčí: Sýkora, Ondráček – Ondráček, Rampír
vyloučení2:3
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku25:30
zblokované střely11:13
hity12:3
vhazování42:26
diváci2047
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Slováček, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec, Brodecki – Bláha, Indrák, Procházka – Jágr, Filip, Michnáč – Melka, Zikmund, Pytlík – Beran.
Mountfield HK: Růžička – Jank, McCormack, Marcel, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Piegl – Cingel, Lalancette, Lev – R. Pavlík, Pilař, Okuliar – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Doležal, Štohanzl, Kelly Klíma.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Do první šance utkání se dostali po několika minutách hry domácí, Pytlík ale v dobré šanci trefil jen rameno Jana Růžičky. To Hradec svoji první možnost využil. Oliver Okuliar se dostal ke střele mezi kruhy a propálil Landona Bowa – 0:1. Kladno ale po skvělé práci celé první lajny rychle vyrovnalo. Brodecki vybojoval puk na levém mantinelu, Kubík přihrál na protější kruh a Tomáš Plekanec zakončil naprosto přesně – 1:1. V přesilové hře pak Rytíři vývoj otočili. Plekanec našel Adama Kubíka na pravém kruhu přesnou přihrávkou a kladenský kanonýr zamířil přesně do horního růžku – 2:1. Brzy však bylo srovnáno. Pavlík dostal ve 14. minutě přihrávku na vrchol kruhu a Bow měl úplně zakrytý výhled – 2:2. Jenže ani tenhle stav dlouho nevydržel. Kladeňáci si pomohli opět přesilovkou, Plekanec přesně našel připravenou hokejku Matěje Berana a domácí opět odskočili do trháku – 3:2.

Druhá část odstartovala tlakem domácích hokejistů, hosté zase zahrozili při početní výhodě. Ani jeden z týmů se ale ze svých možností neprosadil a utkání se přehouplo do druhé poloviny. A ve 34. minutě už se hosté radovali. Jank dobře naznačil střelu, zbavil se bránícího Melky a Radek Pilař následně jeho ránu tečoval do sítě – 3:3. Do kabin se tak odcházelo za vyrovnaného stavu. 

Do třetího dějství si hosté přenesli zbytek přesilové hry. V něm příliš nebezpeční nebyli, ale krátce po vypršení trestu už mohli jít do vedení. Okuliar se zjevil osamocený před Bowem, jenže kotouč za kladenského brankáře nakonec nedostal. Hradec Králové si ale vypracoval pořádný tlak a nakonec do vedení přece jen odskočil. Jakub Lev dostal puk mezi kruhy a z první Bowa překonal – 3:4. Rytíři se pak jen těžko dostávali do šancí a hosté byli dál nebezpeční. Hned po buly v útočném pásmu se prosadil Radovan Pavlík – 3:5. Krátce nato ujeli hráči Mountfieldu do přečíslení, které s přehledem proměnil Kevin Klíma – 3:6.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Dostali jsme gól a neměli jsme vůbec žádný pohyb. Do hry jsme se pak vrátili přesilovkami a vedli jsme 3:2. První půlka druhé třetiny nebyla špatná, ve druhé už to zas tak dobré nebylo a Hradec srovnal hru. Ve třetí to bylo o jednom gólu, který jsme soupeři bohužel darovali nepokrytým hráčem. Pak jsme to trošku otevřeli a po individuálních chybách to skončilo 3:6. Bohužel nám ve hře pořád chybí trocha obětavosti. V místě, na kterém se nacházíme, bych od týmu očekával trochu víc v tomhle směru.

Mountfield HK: Petr Svoboda: Vstup do zápasu nebyl špatný. Vedli jsme 1:0, ale bohužel jsme se nechali zbytečně vyloučit. Víme o síle Kladna v přesilovkách, dvakrát to soupeř sehrál. Speciálně jsme se na to připravovali, ale bylo nám to v uvozovkách prd platné. Drželi jsme se na dostřel, bylo to 3:2. Nevím proč nejsme schopní tady zahrát náš výkon. Ve druhé třetině jsme byli bez pohybu, prohrávali jsme osobní souboje a Kladno bylo živější. Zaplaťpánbůh, že jsme druhou třetinu vyhráli 1:0 a šlo se za nerozhodného stavu do třetí třetiny. Tam to bylo o jednom gólu, který jsme dali my. Pomohli jsme si pár špinavými góly, pak Kladno otevřelo hru a nám to tam napadalo. Jsme strašně moc rádi a ceníme si vítězství za tři body.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU