48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Podruhé už to v Jihlavě vyšlo! Rytíři nasázeli Dukle sedm branek a jsou krok od záchrany

22. 4. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno předvedlo oproti třetímu barážovému zápasu výrazné zlepšení a v Jihlavě vyhrálo vysoko 7:2! Rytíři inkasovali jako první, pak se ale rozstříleli a vytvořili si pohodlný náskok. Pomohl jim k tomu i zkrat domácího brankáře Maksima Žukova, který vyfasoval trest do konce utkání. Pěti kanadskými body zazářil kapitán Tomáš Plekanec a čtyřikrát bodoval také Adam Kubík. Díky jejich skvělému představení vedou Kladeňáci v sérii už 3:1 na zápasy a jsou krok od udržení v extralize.
2021/2022, Tipsport extraliga,  pátek 22.4.2022, Jihlava, CZ LOKO ARÉNA
Jihlava
Kladno
2:7
1:2, 1:2, 0:3

Branky a nahrávky: 9. Helt (Havránek, Dundáček), 28. Cachnín (Mareš, Bilčík) – 13. Arzamascev (Zikmund, Suchánek), 20. Baránek (Kubík, Plekanec), 21. Kubík (Plekanec), 39. Plekanec (Kubík), 47. Plekanec (Hlava, Wood), 50. Zikmund (Pytlík), 54. Kubík (Plekanec, Baránek). Vyloučení: 2:4 + Žukov (JIH) 5. min a do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Filip Helt – Tomáš Plekanec.

 

Rozhodčí: Pešina, Kika – Ondráček, Hynek
vyloučení2:4
využití0:3
oslabení0:0
diváci5557
Jihlava: Žukov (17. Wolf) – Bilčík, Mareš, Kachyňa, Dundáček, Kowalczyk, Valenta, Dvořák – Čachotský, Menšík, Havránek – Harkabus, Zadražil, Helt – Cachnín, Seman, Brož – Eliáš, Juda, Čermák.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, Arzamascev, Suchánek – Hlava, Plekanec, Kubík – Jágr, Zikmund, Pytlík – Melka, Indrák, Beran – Kuťák, Babka, Machala.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno začalo o poznání lépe než v prvním zápase na ledě Jihlavy. Už po chvíli hry výborně našel Jágr rozjetého Pytlíka, ten ale odkrytý kout brány netrefil. V dalším střídání první lajny se dostal do úniku Plekanec, který ovšem trefil jen Žukovovo rameno. Zakrátko pobídl Jágr další exkluzivní přihrávkou Wooda, jenže i jeho pokus domácí brankář vytěsnil. To Dukla udeřila hned z první větší akce. Filip Helt dostal střílenou přihrávku v přečíslení rovnou na hůl a kotouč srazil do sítě. Sudí se ještě šli poradit s videem, ale kotouč, který se rychle odrazil do hry, byl v brance – 1:0. Rytíři ale dokázali vybojovat vyrovnání vcelku rychle. Zikmund skvěle udržel bránící hráče na zádech, přihrávkou našel volného Zachara Arzamasceva a ten trefil přesně protější růžek – 1:1. Utkání ale bylo čím dál vyhrocenější a nezvládl ho domácí brankář. Ten se ve skrumáži neudržel, bodl Berana holí a zaslouženě dostal trest do konce utkání. Mezi tři tyče tak musel Adam Wolf, který v dlouhém oslabení inkasoval z hole Marka Baránka – 1:2.

Pokračující přesilovku pak Kladno využilo i na startu druhé části. Adam Kubík dostal nabito od Plekance a nezaváhal – 1:3. Rytíři si vzápětí vytvořili enormní tlak, velké šance ale zahodili. Kubíka skvěle vychytal Wolf a Hlava následně minul branku. A za neproměněné možnosti byli hosté potrestáni. Richard Cachnín zakončil do zmatku před brankou a kotouč prošel mezi Bowovými betony do sítě – 2:3. Hlava poté mohl napravit svoje předchozí zaváhání v ještě větší příležitosti. Od Kubíka dostal pas před úplně odkrytou klec, ale trestuhodně minul. Vzít to na sebe tedy musel druhý nejzkušenější Rytíř. Kubík vyslal Tomáše Plekance parádní přihrávkou do úniku a kladenský kapitán se nadvakrát prosadil – 2:4.

Ve třetí dvacetiminutovce se hra poněkud uklidnila a tlačili hlavně domácí. Jejich nejlepší možnost ale skvěle vykopl Bow a svoji hokejovou chytrost mohl na druhé straně předvést Tomáš Plekanec. Ten si počkal, až bude mít Wolf zakrytý výhled a svižnou ranou ho nachytal – 2:5. A Rytíři byli produktivní i dál. Ladislav Zikmund si šikovně sebral puk mezi kruhy a bekhendem trefil přesně bližší roh branky – 2:6. A kladenská pohoda se přenesla i do následující přesilové hry. Adam Kubík vypálil od modré čáry a opět rozvlnil síť – 2:7. Poté už se zápas spíše dohrával.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU