48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

24. kolo extraligy: Rytíři podlehli Vítkovicím 2:3

29. 11. 2022 od Redakce / Foto: Josef Poláček
Kladno proti Vítkovicím dvakrát vedlo, přesto prohrálo 2:3 a skončilo bez bodu. Rytíře poslal do vedení Adam Brodecki, soupeř ale v prostředním dějství srovnal. Ještě v téže třetině skóroval Jakub Babka, jenže Ostravané znovu našli odpověď. V závěrečném dějství pak Kladeňáci nevyužili svoje přesilové výhody, zatímco hosté svoji možnost v poslední minutě využili.
2022/2023, Tipsport extraliga, 24. kolo,  úterý 29.11.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Vítkovice
2:3
1:0, 1:2, 0:1

Branky a nahrávky: 19. Brodecki (Indrák, Klepiš), 28. Babka (Cibulskis, Plekanec) – 24. Marosz (Mikuš), 31. Chlán (Raskob, Lakatoš), 60. Krieger (Bukarts, Lakatoš). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Jakub Babka – Juraj Mikuš.

Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Svoboda, Gerát
vyloučení3:5
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku29:38
zblokované střely16:13
hity6:5
vhazování34:32
diváci1552
Kladno: Brízgala – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Procházka, Plekanec, Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Pytlík, Zikmund, Melka – Bláha, Filip, Michnáč – Beran.
Vítkovice: Stezka – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, Stehlík, Gewiese, Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš – Bukarts, Krieger, Mueller – Dej, Lindberg, Kalus – Krenželok, Marosz, Bernovský.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První třetina mnoho vzruchu nepřinesla. Největší možnost si vytvořili při hře čtyř proti čtyřem hosté, Krieger ale netrefil Muellerovu přihrávku před odkrytou klec a sám skončil v bráně. Vzápětí ještě nebezpečně tečoval v bezprostřední blízkosti Marosz, ale Adam Brízgala skvěle instinktivně zasáhl. To Kladno hned z první větší možnosti odskočilo. Hosté chybovali za svojí brankou a Indrák si všiml úplně volného Adama Brodeckiho. Švédský útočník šikovně počkal mezi kruhy a zakončil přesně – 1:0.

Do druhého dějství pak Kladno vstoupilo aktivně, jenže další branku nepřidalo. Brodecki trefil jen soupeře a Indrák vzápětí dobrou možnost nevyužil. Zato Vítkovice odpověděly brzy. Mikuš přihrál Rostislavu Maroszovi před úplně prázdnou branku a bývalý útočník Kladna neměl problém se prosadit – 1:1. Rytíři si ale vzali náskok rychle zpět. Stezka vyrazil Cibulskisovu ránu jen na pravý kruh, kde byl volný Jakub Babka. Ten si pozici ještě vylepšil a následně vypálil přesně k bližší tyči – 2:1. Jenže Ostravané z nenápadné akce odpověděli. Raskob vypálil od modré a Petr Chlán tečoval letící kotouč za Brízgalova záda – 2:2.

Do třetí části vstoupili o něco lépe hosté, z úvodního tlaku se ovšem neprosadili. Postupně pak přebralo iniciativu Kladno. To si ale nedokázalo pomoci přesilovou hrou, kterou sehrálo jen velmi špatně. Vzápětí si domácí zahráli i krátkou výhodu pěti proti třem, ani s ní však nenaložili ideálně. Hosté byli v přesilovce úspěšnější. Peter Krieger se v poslední minutě dostal k puku před brankovištěm a bekhendem rozvlnil síť – 2:3. Rytíři ještě dostali přesilovku a zkusili hru bez brankáře, už ovšem neměli dost času na smazání rozdílu.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Po první třetině jsme sice vedli, ale nebyli jsme spokojení s výkonem. Ve druhé jsme začali dobře, měli jsme tam několik šancí, kdy jsme mohli jít na 2:0. Nestalo se tak. Ve třetí třetině byla nějaká vyloučení, ale neměli jsme žádné velké šance. Chvilku před koncem jsme dostali gól.

Vítkovice: Miloš Holaň: Bylo to těžké a vyrovnané utkání. Přijeli jsme sem s jasnou taktikou uhrát první třetinu na 0:0. Měli jsme tam daleko více jasných šancí, přečíslení dva na jednoho a měli jsme udeřit. Paradoxně jsme v poslední minutě dostali gól na 0:1 a museli jsme to trošku otevřít. Vstup do druhé třetiny nebyl moc dobrý, tam nás podržel Stezka. Nakonec se nám ale třetinu podařilo vyhrát. Ve třetí třetině musím před kluky smeknout, co dokázali ubránit. Trošku jsme si za to mohli sami. Špatné prostřídání, vyhozený kotouč, trošku smolné okamžiky. Urputnou obětavostí hráčů, kteří hráli oslabení, jsme to ale zvládli a závěrečnou přesilovku jsme využili ve svůj prospech. Je to pro nás hrozně cenné vitězství venku. Je to za námi, zápasy jdou v rychlém sledu a čeká nás další práce. Jsme šťastní, že odtud odjíždíme s tolika body.

FOTOGALERIE

  • Ladislav Zikmund
  • Matyáš Filip
  • Adam Kubík
  • Miroslav Mach
  • Jake Dotchin
  • Martin Procházka
  • Martin Procházka
  • Ladislav Zikmund

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU