48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

31. kolo extraligy: Rytíři zvítězili na ledě Litvínova 3:2

26. 12. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno se oklepalo po třech porážkách v řadě a v Litvínově zvítězilo 3:2. Rytíři dvakrát ztráceli, díky zásahům Miroslava Indráka a Martina Procházky ale rozdíl vždy smazali. Ve třetí třetině pak udeřil kapitán Tomáš Plekanec a hosté už svůj náskok uhájili i díky dobrému výkonu brankáře Adama Brízgaly. Kladeňáci tak berou do tabulky důležité tři body.
2022/2023, Tipsport extraliga, 31. kolo,  pondělí 26.12.2022, Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov
Litvínov
Kladno
2:3
1:1, 1:1, 0:1

Branky a nahrávky: 13. Chalupa (Jurčík, Zygmunt), 24. Abdul (Zygmunt) – 15. Indrák (Dotchin), 37. Procházka (Indrák), 51. Plekanec (Sotnieks, Kubík). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Šimon Zajíček – Tomáš Plekanec.

Rozhodčí: Hribik, Horák – Frodl, Gerát
vyloučení2:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku27:26
zblokované střely13:9
hity7:6
vhazování42:24
diváci5944
Litvínov: Zajíček – Zile, Zeman, Freibergs, Šalda, Demel, Jaks, Wesley – Kudrna, Sukel, Abdul – Stránský, Estephan, Zdráhal – Hlava, Gut, Chalupa – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Slováček, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec, Brodecki – Bláha, Zikmund, Melka – Jágr, Filip, Michnáč – Procházka, Pytlík, Indrák – Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zápas se rozjel ve svižném tempu, Kladno ale z úvodního náporu branku nevytěžilo a Litvínov postupně začal hrozit. Už v páté minutě měl dobrou šanci k otevření skóre Hlava, jenže Adam Brízgala jeho ránu z druhé vlny lapil. Úspěšní však nebyli ani Rytíři, když soupeře dlouho zamkli v jeho pásmu. Domácí si pak nepomohli přesilovou hrou a hosté zahodili obrovskou možnost v oslabení. Filip vyrazil do úniku, který ovšem zakončil jen nedobrou střelou. Skóre se tak měnilo až při hře pět na pět. Jurčík dobře vyřešil situaci jednoho proti jednomu a zadovkou našel Matěje Chalupu, který se bekhendem prosadil – 1:0. Kladenská odpověď ale přišla rychle. Miroslav Indrák nastřelil puk zprava na branku a od bránícího hráče se kotouč odrazil do sítě – 1:1.

Druhá část odstartovala sérií zbytečných šarvátek, po které odskočili domácí opět do trháku. Teč Jindřicha Abdula ještě Brízgala zastavil, litvínovský útočník se ale dostal k dorážce a zamířil přesně – 2:1. Ještě vylepšit svoji pozici si mohli Litvínovští v další početní výhodě, nesehráli ji ovšem vůbec dobře. Brízgala byl překonaný až o chvíli později, kdy zůstával puk volný za jeho zády. Domácí ho ale do sítě nedostrkali. Oba týmy pak zahodily další přesilovky a tři minuty před sirénou Kladno dokázalo srovnat. Martin Procházka stál příkladně před brankovištěm a Indrákovu střelu dorazil do sítě – 2:2.

Začátek třetího dějství nabídl poněkud nezáživnou pasáž hry. K vidění bylo hodně nepřesností, ale po jedné z nich mohli domácí odskočit. Jágr vůbec nestíhal Hlavu, který se dostal až před branku, jenže nataženého Brízgalu nepřekonal. Kladenský gólman podržel svůj tým výborným zákrokem. Díky tomu Kladno mohlo poprvé v utkání odskočit do vedení. Tomáš Plekanec obral soupeře před brankovištěm o kotouč, sám si dojel k dorážce své střely a napodruhé nedal Zajíčkovi šanci – 2:3. Litvínov se hnal za vyrovnáním, o závěrečný tlak se však sám připravil. Estephan fauloval dvě minuty před koncem a Verva se musela bránit ve čtyřech. Srovnat i tak mohla, Kudrna ale po Beranově chybě netrefil prázdnou bránu. V posledních sekundách mohl ještě dorážet Estephan, ani on už ale rozdíl nesmazal.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 25. 12. 2022

Vánoční bitva o body! Kladno v pondělí míří do Litvínova

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU