48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

42. kolo extraligy: Rytíři podlehli Brnu 0:3

27. 1. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno nedokázalo navázat na vítězství proti Liberci a doma podlehlo Brnu 0:3. Rytíři inkasovali po vyrovnaném začátku a poté až do konce tahali za kratší konec. Ke vstřelené brance a zlepšenému výsledku nepomohli ani uzdravení Kristaps Sotnieks a Jakub Klepiš, kteří naskočili po absenci. Ztráta Rytířů na předposlední místo narostla na pět bodů.
2022/2023, Tipsport extraliga, 42. kolo,  pátek 27.1.2023, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Kometa Brno
0:3
0:2, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 9. Ščotka (Flek, Pospíšil), 16. Okál (Holland), 38. Pospíšil (Kollár, Kučeřík). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Jan Ščotka – Ondřej Slováček.

Rozhodčí: Ondráček, Hejduk – Lhotský, Hnát
vyloučení4:3
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku23:23
zblokované střely12:15
hity7:3
vhazování40:31
diváci3389
Kladno: Brízgala – Dotchin, Kehar, Veber, Cibulskis, Babka, Slováček, Sotnieks – Kubík, Plekanec, Filip – Indrák, Klepiš, Brodecki – Jágr, Zikmund, Procházka – Melka, Pytlík, Beran.
Kometa Brno: Furch – Ďaloga, Kundrátek, Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zbořil, Strömberg, Šalé – Vincour, Dvořák, Jenyš – Koblížek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V úvodu zápasu se hra přelévala od jedné branky ke druhé a byla to Kometa, kdo si jako první vytvořil větší nápor. První salvu šancí ale Adam Brízgala zlikvidoval. Na druhé straně pak hrozil Dotchin, jenže Dominik Furch jeho prudkou ránu z první zastavil. To další nápor Brna už gólem skončil. Jan Ščotka dostal nabito na pravém kruhu a se štěstím procedil puk za Brízgalova záda – 0:1. Rytíři se pak jen těžko dostávali do hry a dál byli pod tlakem. Při jednom z útočných výpadů Komety zůstal Zdeněk Okál úplně volný mezi kruhy a s nabídnutou možností naložil podle svých představ – 0:2. Ještě před přestávkou mohl rozdíl snížit Brodecki, bekhendem ovšem zasáhl jen tyč brněnské brány.

Na startu druhé části mohli Rytíři rychle snížit, Filip ale byl před brankovištěm nakonec těsně bráněn a bekhendem napálil jen Furcha. Vzápětí ale Kladno hrálo neukázněně a muselo se přes minutu bránit ve třech. Těžký úkol nakonec nezvládlo a Kristián Pospíšil od modré čáry propálil kladenského brankáře – 0:3.

Kladno se ve třetím dějství dál tlačilo vpřed, v koncovce ovšem bylo zoufale neproduktivní. Kubík nezužitkoval Jágrovu přihrávku a z bezprostřední blízkosti napálil jen Furchův beton. Na druhé straně mohl ještě zvýšit brankový rozdíl Holík, jenže Brízgala řekl razantní ne a kotouč skryl. Domácí v závěru ještě hráli přesilové hry a výhodu si vylepšili odvoláním brankáře. Hostující gólman ale vytáhl dva skvělé zákroky proti šancím Kubíka.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Když se Brno dostalo do dvoubrankového vedení, tak zápas kontrolovalo, hrálo disciplinovaně a s pukem zodpovědně. My se nedostali do brankového sektoru a když už jsme vystřelili, tak se to zblokovalo. Neříkám, že se kluci nesnažili, ale prostě jsme se nedostali tam, odkud se dávají góly.

Kometa Brno: Jaroslav Modrý: Výborný týmový výkon podpořený výborným gólmanem. Každý aspekt zápasu jsme hráli zodpovědně a obětavě a byli jsme za to odměnění.

FOTOGALERIE

  • Matěj Beran
  • Tomáš Plekanec
  • Jaromír Jágr
  • Matěj Beran
  • Jaromír Jágr
  • Adam Brodecki
  • Miroslav Indrák a Oskars Cibulskis
  • Martin Procházka

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 26. 1. 2023

Druhý domácí zápas v řadě. Zhasne na Kladně brněnská Kometa?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU