48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

1. utkání baráže o TELH: Rytíři zvítězili nad Zlínem 1:0

16. 4. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno zvládlo první barážový zápas proti Zlínu a před vyprodaným ČEZ stadionem zvítězilo 1:0. Rytíři měli od úvodu převahu, dlouho ale nemohli najít recept na hostujícího brankáře. Čekání na gól prolomil až ve 44. minutě Miroslav Indrák, který rozhodl, že první bodík v sérii zůstal v Kladně. Druhé utkání se odehraje na kladenském svatostánku už v pondělí od 18 hodin.
Baráž 2023, 1. kolo,  neděle 16.4.2023, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Zlín
1:0
0:0, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 44. Indrák (Klepiš, Slováček). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Miroslav Indrák – Daniel Huf.

Rozhodčí: Kika, Hribik – Hynek, Hnát
vyloučení2:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku40:22
zblokované střely14:16
hity3:5
vhazování37:19
diváci5200
Kladno: Brízgala – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Procházka – Zikmund, Filip, Michnáč – Bláha, Pytlík, Beran – Brodecki.
Zlín: Huf – Husa, Gazda, Novotný, Zbožil, Suhrada, Riedl, Talafa – Kubiš, Sadovikov, Köhler – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Frömel, Hejcman, Pospíšil.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno vletělo do baráže aktivně a od úvodu potvrzovalo roli favorita. Rytíři měli tlak v útočném pásmu a na branku solili jednu ránu za druhou, jenže brankář Daniel Huf ukázal dobrou formu z play-off a vedl si velmi jistě. Kotouč dostal do branky zpoza brány jen Beran, jenže sudí museli gól odvolat. Kotouč se dostal do zlínské svatyně pod nadzvednutou brankovou konstrukcí. Dobrou možnost měl vzápětí ještě Procházka, který dostal chytrou zadovku zpoza brány, Huf ale vytáhl zákrok třetiny a skvěle zasáhl betonem. Berani hrozili spíš z ojedinělých situací a trefili se až po siréně. Pospíšilova pozdní střela pak strhla na ledě pořádnou melu, k většímu konfliktu však nakonec nedošlo.

Ve druhé části si obě mužstva zahrála přesilové hry, domácí dokonce dvakrát. Jenže ani jedna z početních výhod žádné větší nebezpečí nepřinesla a Kladno hrozilo paradoxně z rychlých brejků a přečíslení. Poprvé Filipa z mezikruží výborně vychytal Huf a podruhé Michnáč od stejného spoluhráče nedostal ideální pas. Kotouč letěl těsně nad ledem k tyči, ale hostující brankář se rychle přemístil a zasáhl.

Třetí dějství odstartovalo velkými šancemi Kladna. Veber z druhé vlny ovšem nepálil přesně a Zikmund vzápětí trefil jen horní tyč. Musela to tedy na sebe vzít druhá lajna. Klepiš dostal puk křížem na pravý kruh, prudce přihrál před brankoviště a Miroslav Indrák pohotově doklepl kotouč za rozhozeného Hufa – 1:0. Hned při dalším střídání mohl Indrák znovu zasunout puk za zlínského gólmana, jenže kotouč poslal jen vedle branky. Berani si v závěru vytvořili tlak při hře bez gólmana, Adam Brízgala ale skvěle obstál a uhájil vítězství.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Bylo to pro nás velice těžké utkání. Soupeř hrál velice dobře a organizovaně v obraně. Šance nám dal jen z pár chyb, které jsme bohužel nevyužili. Pak jsme změnili nějaké věci, chtěli jsme jít víc do brány a podařilo se nám dát jeden gól. Pak už jsme akorát drželi soupeře od naší brány. Poslední dvě minuty se nám pak podařilo ubojovat. Bylo to velice bojovné utkání, soupeř hrál dobře v obraně a dal nám jen pár šancí, které jsme bohužel nevyužili.

Zlín: Oldřich Horák: Připravili jsme se na to, že Kladno na nás od začátku vletí. Bohužel nám začátek nevyšel, bylo tam celkem hodně chyb. Od druhé třetiny jsme to trošku změnili, ale v průhěhu celého utkání jsme měli problém se udržet na puku v útočné třetině soupeře a něco vymyslet. To bylo to hlavní, co nás zradilo.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Redakce / Foto: Roman Mareš | 16. 4. 2023

Nervozita tam nějaká byla, přiznal Adam Brízgala po vynulování Zlína

Preview
Martin Kolačkovský, Redakce / Foto: Roman Mareš | 15. 4. 2023

Čekání je u konce! Barážový boj se Zlínem startuje dvěma domácími zápasy

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU