48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři vezou z Kolína tři body, o výhře rozhodl navrátilec Machač

6. 1. 2021 od Text: Filip Ardon / Foto: Josef Poláček
Kladenští hokejisté vyhráli na ledě Kolína 2:1, a do roku 2021 tak vstoupili vítězně! V první části otevřel skóre v přesilové hře Tomáš Plekanec a ve druhém dějství navýšil náskok navrátilec Patrik Machač. Houževnatí kozlové ale dokázali snížit a až do závěru sahali po vyrovnání. Rytíři už však svému soupeři další branku nepovolili a dokráčeli si pro tři body.
2020/2021, Chance liga, 17. kolo,  středa 6.1.2021, Zimní stadion Kolín
Kolín
Kladno
1:2
0:1, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 39. Zumr (Martínek, Semirád) - 18. Plekanec (Marosz), 32. Machač (Filip, Hajný). Vyloučení: 8:9 + Mikliš (KLA) 10 min.. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Zavřel, Petružálek - Roischel, Maštalíř
vyloučení8:9
využití0:1
oslabení0:0
diváci0
Kolín: Lukeš - Husa, Kukla, Blaha, Zdeněk, Váchal, Pýcha - Jankovský, Šafránek, Král - Krejčík, Veselý, Stehlík - Síla, Štohanzl, Petržilka - Zumr, Martínek, Němec - Semirád.
Kladno: Košarišťan - Zacharčuk, Mikliš, Sorokin, Ticháček, Zelingr, Kehar, Štochl - Kubík, Plekanec, Melka - Jágr, Marosz, Račuk - Filip, Machač, Guman - Hajný, Pitule, Hlava.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Hostující Kladno bylo v první části aktivnější, ze své převahy ale úvodní branku zápasu dlouho nemohlo vytěžit. Kozlové nejprve potvrdili pozici nejlepšího týmu v oslabení a početní výhodu Rytířů bez větších problémů přestáli. A sami hrozili z ojedinělých brejků. Po jednom z nich už se domácí radovali z branky, jejich veselí však bylo předčasné. Sudí gól neuznal pro přihrávku rukou, jeden z domácích hráčů navíc ležel v Košarišťanově brankovišti. První změna stavu tak přišla až dvě minuty před sirénou! Rytíři nastoupili k přesilovce odvážně s pěti útočníky a Tomáš Plekanec dělovkou z první rozvlnil síť – 0:1.

Druhá třetina se nesla ve znamení neproměněných šancí. Andrej Košarišťan dvakrát zlikvidoval gólovou možnost Zdeňka Krále a na druhé straně hrozila hlavně první kladenská lajna. Antonín Melka nevyužil Plekancovu pobídku před odkrytou klec a v dalším střídání trefil tyč. Adama Kubíka pro změnu v přečíslení s Plekancem výborně vychytal Štěpán Lukeš. Skóre se tak opět měnilo až po polovině utkání. Patrik Machač dostal dobrou přihrávku od Matyáše Filipa, vytáhl gólmana z branky a v obnovené premiéře v kladenském dresu navýšil vedení – 0:2. Kozlové se ale nevzdali a dál vystrkovali růžky. David Šafránek i Jakub Petržilka neuspěli v úniku, Dominik Zumr ale necelé dvě minuty před koncem třetiny přece jen srovnal! Košarišťan první ránu vyrazil jen před sebe a dojíždějící soupeř dorazil přesně do sítě – 1:2.

I ve třetí části tak bylo vše otevřené. Kolínští navíc pokračovali v aktivní hře a dostali se do několika dobrých možností. Pokaždé však pohořeli na Košarišťanovi nebo zařízení vůbec netrefili. Necelé čtyři minuty před koncem pláchl kladenské obraně Petržilka, kterého vychytal kladenský gólman. Hned nato se do šarvátky pustili Nicolas Hlava s Janem Veselým, rozhodčí ale nedovolili, aby konflikt přerostl v něco většího. V závěrečné minutě zkusili domácí zahrozit při hře bez brankáře, prosadit se však ani s bruslařem navíc nedokázali.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: Máme tři body, ale bylo to utrápené vítězství. Ve druhé části jsme měli několikrát přečíslení dva na jednoho, ale nevyřešili jsme to dobře. Proto byl stav tak těsný a až do konce jsme se strachovali o vítězství.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Text: Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 5. 1. 2021

Tři králové přináší prvoligový hokej! Kladno jede ve středu do Kolína

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU