48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři poprvé v sezoně srazili Pardubice! Rozdílový gól vstřelil v oslabení Plekanec

25. 2. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno poprvé v sezoně našlo recept na Pardubice a za vítězství 3:1 zapsalo tři body! Rytíři od úvodu druhé části ztráceli, zásluhou Adama Kubíka a gólu Tomáše Plekance v oslabení však vývoj otočili. V závěru pak ještě potrestal pardubický risk bez brankáře Nicolas Hlava, který vítězství zpečetil. Kladeňáci tak už potřebují získat jediný bod, aby měli jistotu, že se vyhnou poslední příčce.
2021/2022, Tipsport extraliga, 56. kolo,  pátek 25.2.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Pardubice
3:1
0:0, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 32. Kubík, 38. Plekanec, 60. Hlava (Wood, Kubík) – 21. Říčka. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Nejlepší hráči zápasu: Tomáš Plekanec – Robert Říčka.



Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Rampír, Axman
vyloučení4:3
využití0:0
oslabení1:0
střely na branku20:36
zblokované střely16:14
hity7:6
vhazování20:32
diváci2390
Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, Suchánek – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Indrák, Babka, Beran – Jágr, Kuťák, Dotchin.
Pardubice: Frodl – Sergijenko, Košťálek, Mikuš, Zdráhal, Petgrave, Hrádek, Vála – Kousal, Musil, Camara – Říčka, Roman, Cienciala – Paulovič, Poulíček, Blümel – Hecl, Anděl, Urban.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První minuty zápasu patřily hostům. Dynamo se ale do větší šance nedostalo a až v polovině třetiny zahrozil z mezikruží Hecl. Bow ho ale skvěle vychytal. Kubík následně narýsoval parádní přihrávku na Plekance, který se protáhl za obranu, svižnou střelou však trefil jen Frodlův beton. Do obdobné příležitosti se po chvíli dostal opět Hecl a jeho rána olízla tyč kladenské brány. A brankovou konstrukci poté zasáhl i Musilův pokus. V závěru si Kladno vytvořilo slušný tlak, který přerušil až konec třetiny.

A druhá část začala pro domácí velmi špatně. Arzamascev nejprve nevyužil únik a za chvíli otevřely skóre Pardubice. Dotchin zůstal po sporném zákroku ležet v rohu, kotouč se šťastně odrazil k Robertu Říčkovi a ten už rozvlnil síť – 0:1. Rytíři vzápětí přestáli dlouhé oslabení ve třech a mohli srovnat. Babka ale trefil jen tyč! Vzápětí skvěle podpořil útok Dotchin, který netrefil mezeru mezi Frodlovými betony, a hned nato neuspěl z dorážky ani Hlava. Pardubice poté nevyužily velký nápor při přesilovce a poprvé se radovalo taky Kladno! Kehar udělal šikovnou střelou zmatek před brankovištěm, Frodl zůstal ležet na ledě a Adam Kubík napálil kotouč do brány – 1:1. Domácí se poté museli bránit dalšímu oslabení, zvládli ho však skvěle! Tomáš Plekanec zachytil soupeřovu rozehrávku, v úniku si Frodla položil a kotouč poslal s přehledem do sítě – 2:1.

Kladno mohlo o vedení přijít v úvodu třetího dějství. Camara s Kousalem soupeře přečíslili, jenže Bow se fantasticky přesunul a tutovou šanci zlikvidoval. Kladeňáci poté nevyužili přesilovou hru, už po jejím skončení ale mohli přidat třetí gól. Jágr na pravé straně nabral rychlost, Frodl proti němu vystartoval, ale legendární osmašedesátka nedokázala puk dostat do brány. Úspěšný nebyl v dalším úniku ani Plekanec, který rozvlnil síťku jen zvenčí. V závěru ještě Dynamo zkusilo risk bez brankáře, úspěšné ale nebylo. Nicolas Hlava potvrdil kladenské vítězství – 3:1.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU