48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Bow vynuloval Olomouc a Hlava pečetil do prázdné brány tříbodový zisk!

9. 1. 2022 od Foto: Roman Mareš
Kladno zvládlo důležitý souboj s Olomoucí a vítězstvím 2:0 se opět vzdálilo poslednímu Zlínu. V první části otevřel skóre Miroslav Indrák, Landon Bow pak zamkl bránu a zapsal první čisté konto v kladenském dresu! V poslední minutě pečetil kladenské vítězství trefou do odkryté sítě Nicolas Hlava. Rytíři tak mají momentálně šestibodový náskok před Zlínem.
2021/2022, Tipsport extraliga, 40. kolo,  neděle 9.1.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Olomouc
2:0
1:0, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 11. Indrák (Hlava, Wood), 60. Hlava (Wood). Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Landon Bow – David Krejčí.

Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Gerát, Hynek
vyloučení1:0
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku18:27
zblokované střely17:13
hity12:10
vhazování26:28
diváci1000
Kladno: Bow – Wood, Ticháček, Veber, Kehar, Babka, Suchánek – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Procházka, Filip, O. Procházka – Kristo, Indrák, O. Bláha.
Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Švrček, Rutar, Řezníček, Škůrek – Káňa, Krejčí, Tomeček – Kusko, Knotek, Klimek – Olesz, Navrátil, Bambula – Burian, Nahodil, Kunc.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zápas odstartoval ve vysokém tempu a hra se dlouho přelévala od branky k brance. Velmi aktivně si počínala zejména Zikmundova formace, kladenský centr ale dvakrát v dobré možnosti trefil jen Konráda. Na druhé straně to zkoušel nebezpečně zase Kunc, jenže Bow obstál. Skóre se tak měnilo krátce po polovině třetiny. Miroslav Indrák si zasekl puk, vystřelil zpoza ležícího soupeře a zamířil přesně nad Konrádův beton – 1:0. Vzápětí mohl ještě navýšit Pytlík, který se hezky uvolnil za obranu, z bezprostřední blízkosti už ale nedokázal zakončit.

Ve druhé části možností výrazně ubylo. Olomouc vstoupila do hry daleko aktivněji a v útočném pásmu měla tlak, větší šanci si ale díky kladenské obětavosti nemohla vytvořit. Až v úplném závěru třetiny se prohnal do samostatného úniku kladenský Melka, jenže situaci nezakončil ideálně. Konrád bez větších potíží vyrazil. Už v poslední minutě pak byl úplně sám před kladenskou bránou Tomeček, Bow však fantastickým zákrokem udržel vedení svého týmu.

Urputná bitva tak pokračovala i ve třetím dějství. Hráči se jen stěží dostávali do šancí, a tak trochu vzrušení přinesla aspoň Zikmundova střela z otočky. Konrád ji však kryl. Na druhé straně se vzápětí uvolňoval do tutovky Krejčí, místo zakončení se ale rozhodl ještě pro přihrávku a Bow ho poté skvěle vychytal. A na domácí ještě čekaly pořádně horké chvíle. Až sedm minut před třetí sirénou sudí poprvé v zápase vylučovali a Kladno se muselo bránit. Dvouminutové oslabení ale přestálo skvěle a olomoucký tlak přestálo. Dvě minuty před koncem pak mohl Olesz zakončovat do odkryté klece, jenže Kehar ho skvěle pokryl a zabránil téměř jistému gólu. Kohouti poté ještě odvolali brankáře, risk jim ovšem nevyšel. Nicolas Hlava dostihl puk a ze středního pásma rozhodl – 2:0.

FOTOGALERIE

  • Miroslav Indrák
  • Václav Veber
  • Nicolas Hlava
  • Martin Kehar
  • Tomáš Plekanec
  • Martin Procházka
  • David Krejčí a Jiří Ticháček
  • Landon Bow
  • Ladislav Zikmund
  • Matyáš Filip
  • Landon Bow

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU