48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři po hrozivé první třetině přidali, vyrovnat proti Liberci ale nedokázali

29. 10. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Kladno sehrálo proti Liberci zápas rozdílných třetin a prohrálo 2:4. Rytíři vůbec nezvládli úvodní dvacetiminutovku, po níž prohrávali o tři góly. Ve druhé části ale zásluhou Antonína Melky a Jakuba Suchánka snížili a až do konce sahali po vyrovnání. Risk bez gólmana však Kladeňákům nevyšel a Bílí Tygři přidali pojišťující trefu. Z Chomutova si tak odvezli všechny tři body.
2021/2022, Tipsport extraliga, 19. kolo,  pátek 29.10.2021, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Liberec
2:4
0:3, 2:0, 0:1

Branky a nahrávky: 22. Melka (Ticháček, Filip), 36. Suchánek (Hajný, Dvořáček) – 9. Dlouhý (Šír, Klapka), 9. Vlach (Zachar), 12. Rosandič, 59. Dlouhý (Klapka). Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Tomáš Plekanec – Petr Kváča.

Rozhodčí: Hradil, Veselý – Ondráček, Špůr
vyloučení0:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku23:23
zblokované střely10:11
hity4:9
vhazování24:20
diváci2235
Kladno: Bow – Dotchin, Suchánek, Wood, Ticháček, Pohl, Baránek, Štochl – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Kubík, Beran – Račuk, Filip, Melka – Routa, Hajný, Dvořáček.
Liberec: Kváča – Rosandič, Kolmann, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr – Birner, Filippi, Ordoš – Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – Vlach, Jelínek, Zachar – Dlouhý, Šír, Klapka – Gríger.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Aktivní vstup Rytířů do zápasu umocnila brzká přesilová hra. Kristo ale ani nadvakrát nedostal puk za rozhozeného brankáře Kváču a Račuk vzápětí dobrou možnost prováhal a mezi kruhy nezakončil. Z naprosto nenápadné akce tak otevřeli skóre Bílí Tygři. Domácí si soupeře špatně rozebrali, Adam Dlouhý dostal nabito na vrchol pravého kruhu a z první rozvlnil síť – 0:1. Uběhlo navíc jen 44 sekund a Liberec přidal druhý zásah. Jaroslav Vlach dostal puk do volného prostoru mezi kruhy a zamířil naprosto přesně – 0:2. A ani tím si Kladno nevybralo všechnu smůlu. Jen o chvíli později vypálil od modré Mislav Rosandič, Dotchin se snažil zablokovat kotouč a obloučkem jej poslal za Bowova záda – 0:3.

Domácí dokázali na inkasované góly odpovědět až v úvodu druhého dějství. Ticháček dostal v útočném pásmu hodně prostoru, ostře vypálil a od rukavice Antonína Melky se kotouč odrazil do sítě – 1:3. Hned o chvíli později už stačilo Kristovi domést puk z deseti centimetrů do prázdné brány, americký útočník ale nepochopitelně selhal. Odkrytou síť před sebou měl vzápětí také Hlava, který ale puk nezpracoval. Rytíři si nepomohli ani přesilovými hrami, při kterých byli bezzubí, a naopak Bow čelil dvakrát úniku soupeře. Pokaždé ovšem obstál. Skóre se tak opět měnilo až při obrovském náporu čtvrté kladenské lajny. Baránek nejprve dělovkou jen napálil tyč, hra však plynula dál a Jakub Suchánek po chvíli přesnou ranou snížil – 2:3.

Ve třetí části tak bylo dál vše otevřené. Kladeňáci se hnali za vyrovnáním, neustále při tom ale museli myslet na zadní vrátka. Liberečtí se ale do nebezpečných možností příliš nedostávali a zaměřovali se hlavně na defenzivu. Až v polovině třetiny získal trochu volného prostoru mezi kruhy Hlava, ze slibné pozice ale minul branku hostí. Z bezprostřední blízkosti gólmana Kváči zakončoval vzápětí Kubík, ani nadvakrát však puk do sítě nedostal. Z brejku pak mohl Liberec definitivně odskočit, jenže Bow fantastickým zákrokem pohlednou akci zlikvidoval. Dvě minuty před závěrečnou sirénou vyzkoušeli Rytíři ještě risk bez brankáře, po prohraném vhazování však inkasovali, když se trefil Adam Dlouhý – 2:4.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Marek Sekáč a Tomáš Bouda | 28. 10. 2021

V pátek přijede do Chomutova Liberec: budou Rytíři bodovat potřetí v řadě?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU