48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři vybojovali v Pardubicích bod, padli na nájezdy

3. 10. 2021 od Filip Ardon / Foto: Ladislav Adámek
Kladno sehrálo s Pardubicemi strhující bitvu, ve které padlo 3:4 po samostatných nájezdech! Rytíře poslal do vedení Jakub Suchánek, soupeř ale rychle odpověděl a odskočil do vedení. Za hosty poté vyrovnali Nicolas Hlava a Matyáš Filip, který zařídil svému týmu bod po základní hrací době. V nájezdech už byli úspěšnější domácí, Kladeňáci si tak připsali do tabulky jeden bod.
2021/2022, Tipsport extraliga, 11. kolo,  neděle 3.10.2021, Pardubice, enteria arena
Pardubice
Kladno
4:3sn
2:1, 1:1, 0:1 – 0:0 – 1:0

Branky a nahrávky: 7. Blümel (Paulovič, Poulíček), 13. Říčka (Mikuš), 25. Camara (Cienciala, Košťálek), rozh. náj. Camara – 4. Suchánek (Plekanec, Hlava), 21. Hlava, 51. Filip (Beran). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Matěj Blümel – Marek Baránek.

Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Kis, Lučan
vyloučení5:3
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku30:38
diváci9680
Pardubice: Klouček – Mikuš, Nakládal, Robertson, Košťálek, Kolář, Hrádek, Vála – Paulovič, Poulíček, Blümel – Říčka, Musil, Cienciala – Hecl, Kousal, Camara – Koffer, Anděl, Rohlík.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Suchánek, Wood, Baránek, Nilsen – Jágr, Plekanec, Hlava – Dvořáček, Kubík, Strnad – Račuk, Filip, Melka – Kristo, Pitule, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Pardubice vstoupily do utkání obrovským tlakem a hned v první minutě mohly jít do vedení. Brankář Bow měl však štěstí a puk se odrazil do hry. Po třech minutách hry se pak dostali do útočného pásma i Rytíři a nenápadné nahození Jakuba Suchánka skončilo až v síti – 0:1. Kladenské vedení však nemělo dlouhého trvání. Už v 7. minutě dostal puk na pravou stranu Matěj Blümel, neunáhlil se a bekhendem poslal puk za Bowova záda – 1:1. Zakrátko navíc domácí přehráli kladenskou obranu hezkou kombinací a Robert Říčka neměl problém zblízka poslat puk do sítě – 2:1. V přesilovce pak mohlo Dynamo svůj náskok ještě navýšit, defenziva hostí ale několik velkých šancí odvrátila.

To Kladno si přesilovou hrou dokázalo pomoci! Z druhé třetiny uběhlo jen dvacet sekund a bylo vyrovnáno. Jágr už dostal puk za Kloučkova záda, posunout ho přes čáru ale nedokázal. Situaci tak dojel Nicolas Hlava a důrazem se prosadil – 2:2. Úspěšná však byla i početní výhoda domácích. Anthony Camara dostal střílenou přihrávku před brankoviště a tečoval kotouč přesně mezi Bowovy betony – 3:2. Kladno si vytvořilo veliký tlak při Musilově trestu za sekání, vyrovnat ale ve druhé části nedokázalo.

Ve třetím dějství tak vše bylo dál otevřené. Rytíři si navíc přesilovkou pomohli k slušnému náporu a po chybě soupeře nakonec skórovali. Beran zachytil puk na modré, Matyáš Filip byl před brankou úplně sám a poslal kotouč mezi Kloučkovy betony – 3:3. Pět minut před koncem pak měl osud zápasu na hokejce Paulovič, který však z bezprostřední blízkosti minul odkrytou kladenskou bránu. V úplném závěru základní hrací doby málem Rytíři doplatili na nové pravidlo o lichoběžníku, Bow byl ale zpátky v bráně včas.

Dojít tak muselo na prodloužení. Během něj většinu času kontrolovali hru hosté. Do dvou dobrých možností se dostal Melka, jenže Kloučka neprostřelil. Rozjetý Filip vzápětí usměrnil puk přímo do pardubického brankáře, který dlouho nevěděl, kde se kotouč nachází. Ke štěstí domácích ale kotouč zůstal před čarou.

Rozhodnout tak musely až nájezdy, ve kterých už byli úspěšní pouze domácí. Pod rozhodující trefu se nakonec podepsal Anthony Camara – 4:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Pardubice: Richard Král: Prvních deset minut jsme měli velice dobrých. Měli jsme hodně šancí, bohužel jsme z toho nevytěžili víc gólů. Druhou půlku druhé třetiny jsme měli velice špatnou, ztráceli jsme kotouče na modré čáře a neudrželi jsme se vůbec na puku. Bylo to laxní. Třetí třetina byla trošičku lepší, paradoxně při zakládání útoku nám skočil kotouč a dostali jsme gól na 3:3. Pak jsme ubránili oslabení, měli jsme tam prázdnou bránu, kterou jsme nedali... Dnes mohl vyhrát jeden i druhý tým, nakonec jsme byli šťastnější na nájezdy. Vážíme si i dvou bodů, tyhle zápasy na začátku sezony jsou těžké. Jsme rádi za každé vítěztví.

Kladno: David Čermák: Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně, byli jsme pod tlakem a pak jsme dotahovali ztrátu, což se nám povedlo. I když jsme mohli získat i druhý bod, tak po špatném začátku jsme rádi i za jeden.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 2. 10. 2021

Po třech domácích zápasech míří Rytíři do Pardubic

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU