48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíře připravila o body vlastní nedisciplinovanost, Olomouc rozhodla při hře pět na tři

30. 9. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Kladno sehrálo s Olomoucí vyrovnanou bitvu, ve které padlo 3:4. Rytíři po první části ztráceli, odpověděli ale zásluhou Tomáše Plekance a po gólu Codyho Donagheyho odskočili do vedení. Kohouti však ještě v prostředním dějství srovnali a v závěru zápasu zlomili nerozhodný stav v přesilovce pět na tři. Kladeňáci si tak kvůli vlastní nedisciplinovanosti neodnesli ani bod.
2021/2022, Tipsport extraliga, 10. kolo,  čtvrtek 30.9.2021, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Olomouc
2:3
0:1, 2:1, 0:1

Branky a nahrávky: 26. Plekanec (Kristo, Kehar), 28. Donaghey (Dvořáček, Račuk) – 13. Ondrušek (Kunc, Černý), 30. Káňa (Ondrušek, Krejčí), 58. Navrátil (Nahodil, Krejčí). Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Tomáš Plekanec – Jiří Ondrušek.

Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Brejcha, Votrubec
vyloučení8:4
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku24:28
diváci2282
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Suchánek, Wood, Nilsen, Baránek – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Filip, Strnad – Beran, Račuk, Dvořáček – O. Bláha, Pitule, Hajný.
Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Burian, Knotek, Navrátil – Klimek, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Bambula.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zápas se hrál od úvodu ve svižném tempu, jenže střelcům zpočátku nebylo přáno. Rytíři nevyužili dvě početní výhody a největší šanci měli paradoxně ve vlastním oslabení. Filip ale samostatný únik vůbec nezakončil. Stav zápasu tak otevřeli hosté až ve třinácté minutě za vyrovnaného počtu hráčů na ledě. Kohouti si vytvořili veliký tlak do brankoviště a Jiří Ondrušek dostrkal puk do sítě – 0:1. Hosté od této chvíle měli navrch, další branku však nepřidali.

A další příležitosti měli Olomoučtí i na začátku druhé třetiny. Bow ovšem obstál. Do rychlého přečíslení dvou proti jednomu pak vyrazil Tomáš Plekanec, který přesnou ranou mezi betony srovnal – 1:1. Hru posléze okořenila šarvátka mezi Baránkem a Bambulou a v následné pasáži čtyř proti čtyřem Rytíři vývoj otočili. Račuk s Dvořáčkem si hezky předali puk mezi kruhy, Cody Donaghey dostal přihrávku do jízdy a umístěnou ranou propálil gólmana Lukáše – 2:1. Vedení domácím ale dlouho nevydrželo. Už o dvě minuty později sehráli kohouti dobře přesilovou hru a Jan Káňa přesnou střelou vyrovnal – 2:2.

Ve třetí části obraz hry dlouho určovaly přesilové hry. Oba týmy v nich měly slušný tlak, v další branku ho ale ne a ne přeměnit. Po deseti minutách hry mohl poslat kohouty do vedení Krejčí, Bow jeho ránu ale dokázal vytěsnit a Kehar vzápětí zabránil možné dorážce. Rytíři si ale nakonec zápas zkomplikovali sami. V jednu chvíli fauloval jak Baránek, tak Hlava a Kladno se muselo bránit dvě minuty ve třech! Kladenské obranné trojice dlouho odolávali, pak ale Krejčí trefil horní tyč a Jakub Navrátil přesně dorazil – 2:3. Kladeňáci posléze zkusili hru bez gólmana, do větší šance už se ovšem nedostali.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Vstup do zápasu jsme neměli dobrý. Chyběl nám pohyb, dohrávání soubojů, agresivita. Myslím si, že ve druhé třetině se to z naší strany zlepšilo, dostali jsme se do vedení. Bohužel jsme o něj rychle přišli v oslabení. Ve třetí třetině obrovská nedisciplinovanost. Za 20 minut čtyři vyloučení, z toho dvě čtyři minuty před koncem, kdy jsme šli do tří. To se pak horko těžko vyhrává. Za nás velké zklamání. Soupeři se sluší pogratulovat k vítězství.

Olomouc: Zdeněk Moták: Nebyla to žádná úchvatná podívaná. Spousta nepřesností, z naší strany nepřesné přihrávky, střely. Ve třetí třetině jsme si vypracovali dostatek příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Já musím s povděkem kvitovat, že jsme získali tři body, protože to bylo velice těžké utkání, takže děkuji a gratuluji hráčům.

FOTOGALERIE

  • Oslava 70. narozenin Milana Nového a Františka Kaberleho
  • Oslava 70. narozenin Milana Nového a Františka Kaberleho
  • Jaromír Jágr a Jan Lukáš
  • Jaromír Jágr
  • Landon Bow
  • Tomáš Pitule
  • Cody Donaghey

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 1. 10. 2021

Osm vyloučení je proti takovému soupeři hrozně moc, litoval Martin Kehar

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 29. 9. 2021

Rytíři oslaví kulatiny legend a vyzvou Olomouc s Davidem Krejčím v sestavě

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU